Înscrieri la clasa pregătitoare în 2019. Vize de flotant cumpărate pentru un loc în şcoli de top
Esta săptămâna de foc pentru părinţii de preşcolari. Aceştia sunt dispuşi să plătească şi câteva sute de euro pentru a-şi muta domiciliu, în acte, într-un cartier cu o şcoală de top. Vizele de flotant astfel cumpărate nu sunt ilegale, dar inspectorii şcolari spun că sunt imorale.
De Redactia Observator la 25.02.2019, 23:43Esta săptămâna de foc pentru părinţii de preşcolari. Aceştia sunt dispuşi să plătească şi câteva sute de euro pentru a-şi muta domiciliu, în acte, într-un cartier cu o şcoală de top. Vizele de flotant astfel cumpărate nu sunt ilegale, dar inspectorii şcolari spun că sunt imorale.
În Bucureşti, se dă o adevărată bătălie pe cele 15 mii de locuri de la clasele pregătitoare. Părinţii vor să îi înscrie pe copii la şcolile de top, doar că de multe ori acestea nu se află lângă domiciliul lor.
Părinţii au câteva pretenţii când merg să caute şcoala potrivită. Mulţi dintre ei sunt dispuşi să plătească oricât pentru asta. Cumpără o viză de flotant şi problema s-a rezolvat. Pe Internet, oferta e largă, iar tariful variază de la caz la caz.
MARINA MANEA, purtător de cuvânt ISMB: Împiedică un proces firesc de funcţionare a respectivelor unităţi de învăţământ, proces care ar putea fi destelenit atâta vreme cât am accepta să ne înscriem copiii la şcolile de cartier de care aparţinem.
Pentru a-şi înscrie copiii la clasa zero, părintele trebuie să completeze o cerere online, să meargă cu ea la unitatea de învăţământ şi să o depună alături de dosarul cu acte.
Părinţii pot opta pentru şcoala de circumscripţie, iar atunci copilul va fi înscris automat acolo. În cazul în care isi doresc o alta unitate de învatamant, mai departe de domiciliu, va fi posibil doar dacă vor rămâne şi locuri disponibile.
STELA IONESCU, director şcoală: Este foarte importanta relatia copiilor cu invatatoarea din scoala primara si important este ca la scoala noastra elevii sa mearga mai departe si la gimnaziu, pentru ca punem accent pe continuitate.
Prima etapă de înscriere are loc între 4 şi 22 martie, iar a doua între 2 şi 8 aprilie.
La clasa pregătitoare se pot înscrie doar elevii care au implinit vârsta de 6 ani pana la 31 august. in cazul in care implinesc această vârstă între 1 septembrie şi 31 decembrie, atunci copilul va avea nevoie si de o evaluare psihosomatică.
Inspectoratul Municipiului Bucureşti a pus la dispoziţia părinţilor şi un număr de telefon, la care pot obţine gratuit informaţii.