Ministrul Educației a anunțat cum ar putea fi închise mediile elevilor prin școala online
COVID-19 îi vindecă de corigenţă. Elevii cu medie sub 5 pe semestrul întâi pot să-și anuleze notele slabe. Sunt reguli noi ce vin de la ministrul Educaţiei, luate în contextul pandemiei.
De Redactia Observator la 11.05.2020, 22:01- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
- Doar circa 50% dintre elevi sunt mulțumiți de cum decurge școala online.
- Circa 13% dintre elevi nu au acces deloc la școala online.
Soluţii fără precedent s-au găsit şi pentru cei care au o singură notă sau deloc pe semestrul doi: pot folosi media obţinută în primul semestru.
Ministrul Educaţiei a găsit soluţia pentru elevii care sunt în situaţie de corigenţă la o materie din semestrul întâi. Un simplu proiect ori activitatea de la şcoala online le poate şterge mediile proaste.
Monica Anisie, ministrul Educației: Există şi posibilitatea ca pe primul semestru copilul să aibă o medie sub 5. În această situație nu-l supunem unui risc ci, din contră, venim în sprijinul lui.
Monica Anisie a găsit soluţii şi pentru cei care nu au nicio notă.
Monica Anisie, ministrul Educației: Media de pe semestrul I devine media anuală. Deci nu trebuie să se mai acorde alte note.
Părerile sunt împărțite. De o parte unii consideră că "vă daţi seama că nu e corect, dar probabil din cauza a ce se întâmplă acum cu pandemia". Există însă și voci care spun că "este o măsură interesantă. Nu pune presiune asupra elevilor".
Variantele propuse de ministrul Educaţiei pot discrimina, spun totuși reprezentanţii asociaţiilor de părinţi şi directorii de şcoli.
Eugen Ilea, preşedinte FNAP: Nu e corect pentru acei copii care pe parcursul anului au depus efort şi au învăţat. Ăsta a fost unul dintre punctele pe care le vom ataca mâine în comisia de dialog social.
Julieta Mihăilescu, director Şcola gimnazială Maica Domnului: Mă gândesc că acest elev, care nu a reușit să aibă o medie de trecere în semestrul I, nu cred că va avea din start 10 la media anuală.
Monica Anisie a transmis deja un plan către şcoli. Măsurile au însă multe necunoscute.
Iulian Cristache, Asociaţia Naţională a Părinţilor: Ce se întâmplă cu un copil care are deja două sau trei note şi are notă de corigenţă şi nu vrea să participe în online sau nu poate?
Pentru că normele nu sunt clare, directorii de şcoli cred că rezolvarea va depinde de profesori.
Julieta Mihăilescu, director Şcoala gimnazială Maica Domnului: Mă gandesc că, după cum este subliniat, cadrul didactic decide împreună cu elevul. Eu cred că rămâne la latitudinea profesorului.
Datele celui mai recent sondaj arată că, de la începutul şcolii online, o treime dintre elevi spun că nu sunt mulţumiţi de comunicarea pe care o au cu diriginţii.
Pentru 13% dintre copii, cursurile nu au loc niciodată.
De cursuri online zilnice sau de câteva ori pe săptămână au parte doar jumătate dintre şcolari.
O treime dintre ei nu înţeleg cum se utilizează plaformele online.