Ministrul Educaţiei, despre învăţătorul din Iaşi, care şi-a corectat greşit elevul: "M-a revoltat"
Învăţătorul ştie mai puţină ortografie decât un elev de clasa a doua. Este acuzaţia unor părinţi după ce lucrarea copilului lor a fost corectată greşit de cadrul didactic de la un colegiu de prestigiu din Iaşi.
De Redactia Observator la 05.03.2019, 21:20Învăţătorul ştie mai puţină ortografie decât un elev de clasa a doua. Este acuzaţia unor părinţi după ce lucrarea copilului lor a fost corectată greşit de cadrul didactic de la un colegiu de prestigiu din Iaşi.
Cuvântul "patinoar", scris corect de copil este corectat de pixul roşu al învăţătorului. Forma corectă ar fi astfel "patinuar".
Ionel Tarnoveski, tatăl elevului: David s-a dus direct la DEX. La cartea aia groasă. Pe care o folosim la jocul de scrabble. Şi a căutat şi a zis: dar unde am greşit?
Cu tema în mână, familia elevului a mers la învăţător pentru a cere explicaţii. Cadrul didactic are zeci de ani de experienţă şi este şi coautor al unor culegeri pentru elevi de şcoală primară.
Mădălina Tarnoveski, sora elevului: Mi-a spus să consult dicţionarul, mai întâi. Eram conştientă că aşa o să se întâmple, aveam pregătită poza din DEX. I-am arătat, s-a fâstâcit, a schimbat subiectul.
Mai mulţi părinţi s-au plâns că şi copiii lor au avut parte de corecturi eronate. În scurt timp, scandalul a ajuns până la ministrul Educaţiei.
Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei: Să ştiţi că am văzut, regret nespus şi o să mă interesez ce caută doamna aceea învăţătoare sau ce o fi domnia sa, care corectează scrisul corect al unui copil. M-a revoltat şi pe mine.
Ministrul cere ca învăţătorul să fie evaluat, chiar dacă e aproape de pensionare.
Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al ISJ Iași: Dacă se dovedeşte că postarea este reală, că informaţia este reală, atunci este cazul ca în şcoală să se deruleze o anchetă care va fi monitorizată de Inspectoratul Şcolar.
Reprezentanţii Colegiului unde predă învăţătorul au refuzat să comenteze situaţia. În apărarea dascălului, însă, au sărit mai mulţi părinţi care spun că, de fapt, elevul n-ar fi înţeles cerinţele temei.
Acea lucrare era să copieze un exerciţiu greşit, să scrie tot paragraful greşit, acea frază şi pe urmă să-l corecteze împreună în clasă, explică unul dintre susţinătorii învăţătorului.
Nici vorbă, se apără părinţii elevului.
Mădălina Tarnoveski, sora elevului: Observă imaginile, sunt imagini şi trebuia să formuleze propoziţii pe baza lor.
Cazul a stârnit şi reacţia Uniunii Sindicatelor Libere în Învăţământ. Într-un comunicat, cere ca situaţia să fie lămurită în detaliu înainte ca vreo măsură să fie luată împotriva cadrului didactic. Învăţătorul nu a putut fi contactat pentru declaraţii.