Olimpiadele creativității. Concursul Aristotel, provocarea lansată pentru copii de Fundaţia Dan Voiculescu
Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României îi provoacă pe copii la un concurs de creativitate și cunoaștere. Este vorba despre a zecea ediţie a Concursului Naţional Interdisciplinar "ARISTOTEL", cel mai interactiv proiect de cultură generală, de logică, de matematică şi creativitate.
De Redactia Observator la 24.01.2019, 18:37Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României îi provoacă pe copii la un concurs de creativitate și cunoaștere. Este vorba despre a zecea ediţie a Concursului Naţional Interdisciplinar "ARISTOTEL", cel mai interactiv proiect de cultură generală, de logică, de matematică şi creativitate. Concursul face parte din programul "OLIMPIADELE CREATIVITĂȚII". Este înscris în Calendarul Activităţilor Educative Municipale organizate de Inspectoratul Școlar al Municipiului București.
Peste 250 de copii ai Școlii Gimnaziale "Herăstrău" au încercat să rezolve testele de creativitate și logică, participând la primul Concurs "ARISTOTEL" din acest an. Este singura competiție gratuită care are ca scop încurajarea creativității și a gândirii logice în rândul elevilor din învățământul gimnazial.
Adriana Nicolae, director adjunct școala gimnaziala Herăstrău: Singurul, Concursul Aristotel este cel care abordează Interdisciplinar toate obiectele de învățământ. Le dezvolta tot, de la cultură generală, logica, la vocabular.
Copiii au participat la un altfel de concurs, fără note în catalog, doar cu imaginaţie şi logică, cele mai importante aspecte prin care aceștia se pot face remarcați într-un cadru diferit de cel școlar. Probele din concurs au fost un bun prilej de testare a cunoștințelor și creativității elevilor.
Rodica Nicula, profesor învățământ primar școală gimnaziala Herăstrău: Subiectele sunt foarte frumoase, accesibile copiilor, sunt în asa fel încât sa le pună mintea la contribuție, pentru copii isteți, pentru copii cu simt de observație, le a plăcut foarte mult.
Concursul a descoperit de-a lungul timpului copii deosebiți, care s-au făcut remarcați datorită modului diferit de exprimare. Fiind o competiție multidisciplinară, concursul "ARISTOTEL" le permite copiilor libertatea de a se exprima într-un mod cât mai creativ, permițând identificarea timpurie a tinerilor care promit performanță și excelență în educație.
Strugariu Doina, profesor învățământ primar școala Herăstrău: Micile genii cred ca încep sa se formeze chiar de la clasa pregătitoare, stimulând potențialul lor pe parcursul celor 5 ani și continuând cu gimnaziul. Suntem foarte fericiți ca am participat pentru prima data și speram din tot sufletul sa participam la toate concursurile Aristotel.
Copiii care vor obține rezultate deosebite vor fi răsplătiți cu cărți și materiale educative. Câștigătorii locurilor I vor beneficia de unul dintre cursurile oferite de Fundația Dan Voiculescu, la alegere, și de un modul de 4 cursuri de dezvoltare a potențialului de geniu prin gestionarea emoțiilorde dezvoltare a potențialului de geniu prin gestionarea emoțiilor