Ministrul Educaţiei vrea reformarea sistemului, cu schimbări care vizează elevii, profesorii şi părinţii
Alt ministru, altă reformă şi în Învăţământ! Structura anului şcolar se va modifica din nou, iar examenele naţionale vor fi reevaluate. În plus, copiii vor sta la şcoală mai puţine ore. Sunt măsurile pe care al 28-lea ministru al Educaţiei le-a promis la preluarea mandatului.
De Redactia Observator la 07.11.2019, 21:27Alt ministru, altă reformă şi în Învăţământ! Structura anului şcolar se va modifica din nou, iar examenele naţionale vor fi reevaluate. În plus, copiii vor sta la şcoală mai puţine ore. Sunt măsurile pe care al 28-lea ministru al Educaţiei le-a promis la preluarea mandatului. Asta deşi noul premier a criticat nesfârşitele reforme de care milioane de profesori şi elevi au avut parte în ultimii 30 de ani.
Ludovic Orban, premierul României: Ce nu am suportat la mulţi miniştri e că au schimbat regulile jocului pe parcurs
Ministrul Educaţiei vrea ca elevii să petreacă mai puţine ore la clasă
Şi iată că regulile se vor schimba din nou, la doar un an de când elevii s-au trezit cu o nouă structură a anului şcolar - în care semestrul I se termină înainte de Crăciun, iar vacanţa din februarie dispare.
- Elev de 16 ani, bătaie cu profesoara în sala de clasă. Cei doi îşi împart pumni, în timp ce alţi copii...
- Elev din Buzău la spital, după ce colegii i-ar fi pus sticla cu în apă o substanţă toxică
- Elevă din Giurgiu, ritual satanic într-o clădire abandonată: 'I-a băut sângele şi i-a înfipt cioburi în palme'
Monica Anisie, ministrul Educaţiei: Este o măsură care afectează elevul, dar afectează şi profesorul. Se galopează prin materie. Anul următor voi avea grijă să nu se mai întâmple lucrurile acestea pentru că, vă spun sincer, copiii sunt debusolaţi
Noul ministru al Educaţiei n-a anunţat încă şi cum ar putea să arate structura de anul viitor. Elevii spun că vor vacanţa din februarie înapoi.
Briana, elevă: Eu zic că avem nevoie şi de cealaltă vacanţă din cauză că avem multe ore la şcoală. Ar fi bună şi săptămâna intersemestrială
Şi profesorii cer ca primul semestru să nu se termine înainte de Crăciun. Spun că n-au timp să predea toată materia şi să-i evalueze pe elevi.
Cristina Lazăr, profesoară de limba engleză: Profesorul trebuie să îşi atingă numărul de note şi copilul este în tensiune pentru media de la sfârşitul semestrului
Şi reducerea timpului petrecut de copii în clase se află pe masa noului ministru. Momentan, elevii de gimnaziu stau, în total, şi câte 32 de ore pe săptămână la şcoală. Aproape cât un adult, la muncă.
Părinţii elevilor ar urma să nu mai achite fondul şcolii
O lege aprobată luna trecută ar trebui să interzică depăşirea a 25 de ore pe săptămână pentru gimnaziu, 20 pentru clasele primare şi 30 la liceu.
Elevii susţin că "stăm şase sau şapte ore pe zi, depinde de program. Apoi mergem acasă şi ne facem temele. Pleci la 7 dimineaţa şi ajungi la 7 seara. Copiii ar trebui să aibă mai mult timp liber".
Monica Anisie, ministrul Educaţiei: Credeţi că un elev de clasa a cincea, după şapte ore petrecute la şcoală, mai poate când ajunge acasă să dea vreun randament? Să-şi facă temele şi aşa mai departe? Sau să-şi pregătească temele pentru ziua următoare?
Noul ministru al Educaţiei ar putea schimba şi structura examenelor de anul viitor. În plus, Monica Anisie vrea să digitalizeze sistemul şi să elimine colectarea fondului şcolii.