Redeschiderea școlilor private, cerută în instanță. Proprietarii unităților de învățământ private spun că riscă falimentul
Proprietarii de şcoli şi grădiniţe private cer în instanţă redeschiderea unităţilor de învăţământ. Spun că riscă falimentul, în condiţiile în care părinţii nu vor să mai plătescă taxele obişnuite doar pentru cursuri online. O primă decizie a unui tribunal din Iaşi le-a dat dreptate. Însă bătălia juridică va fi una lungă.
De Redactia Observator la 26.11.2020, 09:02- Școlile private cer redeschiderea în instanță.
- Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.
Foarte mulţi părinţi nu au cu cine să-şi lase copiii acasă şi nici bani să plătească o bonă. În consecinţă, sunt nevoiţi să-i ia pe cei mici cu ei, la serviciu.
Andreea: "E un stres şi pentru el şi şi pentru noi. Foarte greu, ne descurcăm cum putem".
Mii de familii sunt în această situaţie, motiv pentru care 12 şcoli şi grădiniţe private din Iaşi au cerut în instanţă ca unităţile de învăţământ să fie redeschise.
Cristian Comșa, președintele Asociației Școli Private: "Autorităţile care au decis suspendarea activităţilor didactice faţă în faţă în toate şcolile din România au luat această decizie fără a ţine cont de prevedirile legale".
Reprezentanţii şcolilor şi grădiniţelor particulare cer ca măsurile să fie adaptate fiecărei localităţi în parte, dar şi nevoilor copiilor.
Cristian Comșa: "Suntem martorii unei decizii luate otova la nivel naţional, fără să se prezinte care sunt argumentele epidemiologice, sociale, economice, educationale".
În prima instanţă, judecătorii ieşeni au fost de acord cu solicitarea Asociaţiei Şcolilor Private, cu toate acestea copiii nu se vor putea întoarce prea curând în clase.
Proprietar grădiniță privată: "Părinţii nu plătesc. Adevărul este că nici nu beneficiază. Noi nu mai primim absolut nimic ca ajutor din partea statului".
Iar dacă situaţia nu se va reglementa în timp util, proprietarii de şcoli şi grădiniţe private vor declara falimentul.