289 de ani de la naşterea celui mai mare cuceritor! Lucruri puțin știute despre Casanova
Numele lui este sinonim cu arta seducţiei, însă puţini ştiu că dincolo de această emblemă, a existat o personalitate surprinzătoare prin diversitatea preocupărilor sale
De Diana Juncu la 02.04.2014, 09:15- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Giacomo Girolamo Casanova de Seingalt s-a născut pe 2 aprilie 1725 în Veneţia şi a fost un mare cuceritor de femei. Este celebru pentru peripeţiile sale evocate în "Povestea vieţii mele", scrisă între anii 1791 şi 1798. Acestea cuprind existența sa aventuroasă și experienţele și convingerile sale, care se remarcă printr-o bună cunoaștere și descriere a moravurilor epocii.
Iată câteva lucruri mai puţin cunoscute despre seducătorul Casanova:
A introdus loteria la Paris. Jucător înrăit, în 1757, l-a convins pe Ludovic al XV-lea să înfiinţeze o loterie pentru a strânge fonduri pentru o academie militară. Regele l-a numit pe Casanova supervizor, iar din profitul obţinut acesta a fondat o fabrică de mătase. Ideea loteriei a evoluat până astăzi în formula Loterie Naţionale.
Era un gurmand şi un pasionat de reţete, iar în memoriile sale îşi descrie amănunţit atât metresele, cât şi mesele, elaborând o mini-enciclopedie a reţetelor epocii.
Deși greu de crezut, era bisexual şi şi-a început cariera în Veneţia ca un soi de “rent boy”. Apetitul său sexual nu cunoştea discriminări. A avut o legătură cu un sodomit, Camille, în închisoare, iar alte întâlniri sunt documentate în notiţele sale: cu un anume Ismail în timpul unei călătorii la Constantinopol sau cu locotenentul Lunin în timpul şederii la Sankt Petersburg.
Era un discipol devotat al Kabbalei, o adevărată modă a secolului al XVIII-lea.
Obişnuia să consume 60 de stridii pe zi. Stridiile, dincolo de asemănarea cu organul genital feminin, au un efect afrodiziac puternic datorită concentraţiei de zinc, fier şi dopamină. Oricât de mult s-ar fi bucurat de stridii, el declara totuşi că femeia este adevărata lui hrană.
Folosea lămâia drept contraceptiv, mai precis, cojile ca diafragmă.