Alertă pe Dunăre! Apele au depăşit cota de atenţie la Galaţi şi au inundat deja faleza. Autorităţile s-au întrunit de urgenţă
Dunărea a depăşit în această dimineaţă, la Galati, cu 2 cm cota de inundaţie, atingand 602 cm, cu 7 cm mai mult faţă de ziua precedentă.
De Redactia Observator la 30.03.2018, 10:37- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
Dunărea a depăşit în această dimineaţă, la Galati, cu 2 cm cota de inundaţie, atingand 602 cm, cu 7 cm mai mult faţă de ziua precedentă.
Nivelul Dunării a ajuns, vineri, la Galaţi, la cota de 602 cm, depăşind astfel Cota de Inundatie, stabilită la 600 de cm, potrivit datelor prezentate de AFDJ Galaţi. Apele Dunării au crescut cu 7 cm faţă de ziua de joi.
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a intrunit încă de joi având ca temă pregătirea pentru apărare împotriva inundaţiilor provocate Dunăre. Prefectul Judeţului Galaţi a dispus activarea la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Galaţi a Centrului Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiilor (CJCCI) cu reprezentanţi din instituţiile cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, monitorizarea cu atenţie a cotelor fluviului Dunărea de către toţi operatori economici riverani Dunării şi punerea în aplicare a măsurilor cuprinse în planurile proprii de apărare împotriva inundaţiilor.
Administraţia Fluvială a restricţionat viteza de deplasare a navelor, pentru a nu produce valuri şi a afecta malurile şi digurile de apărare împotriva inundaţiilor.
Potrivit reprezentantuluui ISU Galaţi, la Şantierul Naval "Damen" au început deja să fie amplasaţi saci cu nisip pentru a împiedica apele să pătrundă în halele de montaj.
Potrivit news.ro, apele fluviului au invadat deja mai multe porţiuni din aleea pietonală de pe Faleza Inferioară, locul de promendă preferat de gălăţeni, aceasta fiind considerată însă zonă inundabilă neprotejată.