Autoritățile au identificat vinovatul pentru prăbușirea schelei din București: vremea
Apar noi imagini dramatice cu schela care s-a prăbuşit vineri seară pe un bulevard circulat al Capitalei, în timpul unei furtuni violente. Doar o minune a făcut ca nimeni să nu fie prins sub dărâmături deşi traficul pietonal nu era restricţionat în zona unde se făceau lucrări de consolidare.
De Redactia Observator la 22.06.2019, 21:17- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Apar noi imagini dramatice cu schela care s-a prăbuşit vineri seară pe un bulevard circulat al Capitalei, în timpul unei furtuni violente. Doar o minune a făcut ca nimeni să nu fie prins sub dărâmături deşi traficul pietonal nu era restricţionat în zona unde se făceau lucrări de consolidare. În plus, mai mulţi şoferi au văzut cum uriaşa construcţie de metal se prăbuşeşte la câţiva metri de ei. Reprezentanţii Primăriei Capitalei spun că schelele au fost montate de o firmă specializată care a respectat toate normele. Au găsit şi vinovatul: vremea.
O furtună de vară a fost de ajuns ca schela uriaşă de câteva tone să se desprindă ca o coală de hârtie de pe blocul de şase etaje. Se prăbuşeşte apoi pe şosea la câţiva metri de maşini. Un şofer reuşeşte să frâneze în ultima clipă şi evită astfel o tragedie. Ca prin minune, pe strada din centrul Capitalei nu trecea niciun pieton. Pericolul a continuat şi după ce ploaia s-a potolit.
Schela aparţine unei companii municipale a Primăriei Capitalei care se ocupă de consolidări. A fost montată însă de o firmă privată în decembrie 2018 pe faţada blocului cu bulină roşie. Angajaţii municipalităţii dau asigurări că lucrarea are toate avizele necesare şi sunt convinşi că schela a fost bine montată. Au găsit şi vinovatul: vremea.
Linu Drăghici, reprezentant Compania Municipala de Consolidare: E montata de oameni specialisti in montaj schela, care au documente de schelari, sunt documente facute de procese verbale de receptie a schelei cu o comisie. Nu e nicio problema, dar natura nu putem sa ne punem cu ea.
Marius Coajă, director Compania Municipală de Consolidări: Acum, vorbim de o furtună, gândiţi-vă că au fost în ultimele două, trei luni foarte multe furtuni. Şi vor mai fi şi nu am avut nicio problemă! Asta e, s-a întâmplat, cu scuzele de rigoare faţă de cei care au fost afectaţi!
Locatarii se plâng că nu au văzut muncitori în zonă de la montarea schelelor.
Autorităţile au ridicat doar o parte din schelă, susţin însă că nu mai e niciun pericol.
La un kilometru distanţă, pe bulevardul Regina Elisabeta, o altă schelă a fost la un pas să se prăbuşească. A rămas agăţată de un copac, aşa că pompierii au reuşit să o pună la loc, cu ajutorul unei macarale.
În timpul vijeliei, şase copaci au fost smulşi din rădăcină, iar două panouri publicitare au căzut peste maşini în Capitală. În urma incidentelor, aproape 50 de schele montate pe clădirile cu risc seismic vor fi verificate, anunţă Primăria Capitalei.