Antena LIVE

Un bărbat a murit pe munte, iar salvamontiștii au ajuns greu pentru că au mașina sechestrată

Un bărbat a murit pe munte, în Maramureş, în timp ce aştepta intervenţia Salvamontului. Două ore le-a luat salvatorilor să ajungă la victimă, iar motivul este halucinant.

De la 07.08.2019, 11:49
Galerie (2)
Un turist a murit pe munte în Maramureș, iar salvamontiștii din Borșa au mașina de intervenție sechestrată Observator

Un bărbat a murit pe munte, în Maramureş, în timp ce aştepta intervenţia Salvamontului. Două ore le-a luat salvatorilor să ajungă la victimă, iar motivul este halucinant. Au venit pe jos pentru că maşina de intervenţii fusese sechestrată cu o zi înainte de un executor judecătoresc. Autoturismul, care aparţine Primăriei din Borşa, a fost confiscat de o asociaţie care susţine că autorităţile îi datorează 17 mii de hectare de pădure. Asta chiar dacă unul dintre fondatori a mărturisit deja că cererea se bazează pe acte false.

Turistul de 68 de ani era în drumeţie pe un traseu din Pietrosul Rodnei, când a suferit un accident vascular. Soţia sa a sunat imediat la 112. Pentru că niciun elicopter nu era disponibil să preia cazul, dispeceratul a apelat la Salvamontiştii din Borşa. Însă nici ei nu au putut interveni imediat.

Ioan Timiş, şef Salvamont Borşa: Cu o zi înainte au fost sechestrate maşinile primăriei, printre care şi o maşină de-a noastră.

Maşina a fost sechestrată de o organizaţie a foştilor proprietari de păduri din zonă, printr-un ordin judecătoresc. O bătălie pentru 17.000 de hectare de pădure.

Sorin Ion Timiș, Primar Borșa: Nu se poate folosi maşina pentru că maşina este sub sechestru şi dacă o scoţi în drum automat îţi ia poliţia numerele şi îţi face dosar penal.

Aşa că salvamontiştii au plecat cu o maşină personală. Dar din cauza drumului greu, automobilul s-a stricat după doi kilometri. Salvatorii au luat-o pe jos.

Ioan Timiş, şef Salvamont Borşa: Am făcut două ore şi jumătate. Cară targă. Am luat cu noi şi doi asistenţi de la UPU Borşa. Cară şi bagajele lor în cârcă. În două ore şi jumătate am ajuns la victimă.

Video:

Turistul, care venise din Deva, a fost resuscitat timp de o oră, dar nu a mai putut fi salvat. Salvamontiştii spun că astfel de cazuri se pot întâmpla oricând, în lipsa maşinii de intervenţie.

Ioan Timiş, şef Salvamont Borşa: Am avut, ieri, încă o solicitare, un diabetic la Pasul Prislop. Am trimis un taxi să-l ia.

Drept la replică din partea Asociaţiei Composesorale Borşa

"O știre falsă, construită de Primarul Orașului Borșa, Timiș Ion Sorin, în stilul clasei stăpânitoare și a lumii politice care de 30 de ani luptă împotriva comunităților locale, a fost propagată de toată presa naţională.

Cu cinism brutal și egoism rece a fost legat decesul unei persoane pe muntele Pietrosul Rodnei și durerea unei soții ce și-a pierdut soțul de o activitate de executare silită pentru recuperarea unor penalitați de 530.000 lei, datorate de Orașul Borșa pentru nerespectarea unei hotărâri irevocabile pronunțată în anul 2004.

Este adevărat că în 18 iulie 2019 s-a instituit sechestru asigurător asupra bunurilor mobile ale Orașului Borșa: 5 autovehicule, mobilierul din sala de ședințe a consiliului local, din birourile primarului, viceprimarului și secretarului, bustul lui Gheorghe Pop de Băsești.

Dintre vehiculele sechestrate, trei au fost date în custodia domnului Mihali Matei, preşedintele Composesoratului Borşa (Skoda Octavia - MM 14 UAT, Dacia Logan - MM 14 SPC și Opel MM 09 PRB) fiind tractate și depozitate la o altă locație.

Celelalte două vehicule sechestrate - Dacia Logan MM 07 SPC (folosită de poliția locală Borșa) și Nissan Patrol (MM 01 UAT) au rămas în custodia și folosința debitorului Orașul Borșa, astfel cum se consemnează în mod expres în procesul-verbal de executare silită.

Așadar, autoturismul Nissan Patrol nu a ieșit niciun moment din posesia și folosința Orașului Borșa și ar fi putut să fie utilizat la intervenția Salvamont din zona Pietrosul Rodnei.

Jurnaliștii care au preluat știrea falsă, pe lângă faptul că nu au solicitat și punctul de vedere al persoanelor acuzate, indirect, de decesul unei persoane, trebuie să privească în direcția potrivită: incompetența primarului Timiș Ion Sorin și refuzul autorităților de a respecta o hotărâre irevocabilă pronunțată acum 15 ani au fost elemente care au dus la intervenția eșuată a echipei Salvamont.

De exemplu, câte mașini de teren de ultimă generație și performante ar fi cumpărat primarul Timiș Ion Sorin cu cei peste 200.000 EURO dați firmelor de avocatură pentru a hărțui în instanță Composesoratul Borșa?

A fost construită o ştire falsă, cu complicitatea unei prese inerte, care nu verifică informația, pentru a se cultiva ura, o otravă infiltrată, încetul cu încetul, în sufletul unei comunității ce trebuie sa primească 17.000 hectare teren forestier și care trebuie demobilizată, cu orice preț, în demersul de recuperare a unui patrimoniu ce face parte, potrivit legii, din tezaurul istoric al României", se arată într-un comunicat al Asociaţiei Composesorale Borşa.

Ți-a plăcut acest articol?

maramures observatorweekend19 salvamont sechestru social
Întrebarea zilei
Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

În vacanţă, în ţară

În vacanţă, în străinătate

Acasă, cu familia

Cu prietenii

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
I se spune “a doua Coreea de Nord”. Țara aflată sub sărăcie și dictatură...
Fanatik.ro
Publicat 05.05.2024
Locul din România unde se găsește cea mai pură apă. Se află la trei ore de...
Fanatik.ro
Publicat 05.05.2024
Ce este suveranitatea emoțională, calitatea care îi ajută pe oameni să fie...
spotmedia.ro
Publicat 05.05.2024
Orașul din România în care este cel mai frig. Meteorologii Accuweather anunță...
Gandul
Publicat 05.05.2024
Cum să bem corect apă pentru a ne hidrata corespunzător. Sfaturile unui medic...
Adevărul
Publicat 05.05.2024
Ce a putut să găsească un tâmplar atunci când a dărâmat un perete în...
A1
Publicat 01.05.2024
Horoscopul zilei de 6 mai 2024. Berbecii sunt îndemnați că meargă mai departe....
CaTine
Publicat 05.05.2024
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după...
spynews.ro
Publicat 03.05.2024
„Eram pedepsită constant”. Teodora Stoica spune cum a fost adolescența ei,...
GSP
Publicat 30.04.2024
Eroul român care a lansat celebra deviză „Pe aici nu se trece!”. Povestea...
Click.ro
Publicat 01.05.2024
Cum găsești iPhone-ul pierdut, chiar dacă e închis. Trucul simplu la care...
Useit
Publicat 05.05.2024
1 mai pe litoral 2024! Marile festivaluri și concerte ce deschid noul sezon estival
Money.ro
Publicat 23.04.2024
Tradiții și obiceiuri în Joia Mare. Ce este interzis să faci astăzi când...
Redacţia.ro
Publicat 02.05.2024
Politicianul care a schimbat cinci partide în zece ani. Plutonul candidaților...
libertatea.ro
Publicat 03.05.2024
Doja Cat a purtat o ținută îndrăzneață la o cină în New York....
ZU
Publicat 03.05.2024
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Hello taste
Publicat 03.05.2024
Deshidratarea la copiii mici: cum se manifestă și ce poți face
Deparinti
Publicat 03.05.2024
Noul drog care face ravagii în România. Specialiști: „Provoacă...
ziare.com
Publicat 04.05.2024
Luis Fonsi nu-și mai dorește să vorbească despre fosta căsnicie cu Adamari...
Happy
Publicat 03.05.2024
Pancreatita acută, un pericol după mesele copioase de sărbători. Simptome,...
Medicool
Publicat 05.05.2024
Florinel Coman l-a contactat pe Gigi Becali cu o cerere inadmisibilă! "Eşti...
orangesport.ro
Publicat 28.04.2024