MOTIVAŢIA Tribunalului Bucureşti în urma deciziei că medicul Burnei poate profesa la Spitalul "Marie Curie" şi la orice unitate medicală de stat
Judecătoarea Eugenia Voineag de la Tribunalul Bucureşti arată în motivarea deciziei de a permite medicului ortoped Gheorghe Burnei să profeseze la orice unitate medicală de stat, inclusiv la Spitalului "Marie Curie", că această interdicţie nu se mai impune, având în vedere că, la opt luni de la instituirea controlului judiciar în cazul medicului, "necesitatea ocrotirii opiniei publice ca urmare a impactului mediatic nu mai este actuală”.
De Redactia Observator la 14.10.2017, 23:56Judecătoarea Eugenia Voineag de la Tribunalul Bucureşti arată în motivarea deciziei de a permite medicului ortoped Gheorghe Burnei să profeseze la orice unitate medicală de stat, inclusiv la Spitalului "Marie Curie", că această interdicţie nu se mai impune, având în vedere că, la opt luni de la instituirea controlului judiciar în cazul medicului, "necesitatea ocrotirii opiniei publice ca urmare a impactului mediatic nu mai este actuală”.
"Cu privire însă la interdicţia de a exercita profesi sau de a desfăşura activitatea în exercitarea căreia a săvârşit faptele, respectiv în cadrul Spitalului Marie Curie sau în altă unitate din sistemul public de sănătate impusă în cadrul controlului judiciar, judecătorul de camera preliminară apreciază că nu se mai impune menţinerea acesteia. Are în vedere judecătorul de camera preliminară că această interdicţie a fost impusă prin încheierea Curţii de Apel Bucureşti la data de 20.12.2016 , în urmă cu 8 luni. După trecerea acestei perioade de timp, se apreciază că menţinerea obligaţiei nu se mai impune, necesitatea ocrotirii opiniei publice ca urmare a impactului mediatic nemaifiind actuală”, se arată în motivarea instanţei.
Voineag continuă şi arată că după opt luni nu se mai poate invoca de către procurori buna desfăşurare a procesului, deci se impune ca interdicţia de a profesa în spitalele publice să fie ridicată.
"Însă, după trecerea a 8 luni nu se mai poate invoca buna desfăşurare a procesului penal în menţinerea acestei obligaţii (...). Pe de altă parte, inculpatul are deja stabilită în sarcina sa obligaţia de a nu lua legătura cu martorii menţionaţi în rechizitoriu. Prin urmare, judecătorul de cameră preliminară va înlătura interdicţia impusă inculpatului de a exercita profesia sau de a desfăşura activitatea în exercitarea căreia a săvârşit faptele, respectiv în cadrul Spitalului Marie Curie sau în altă unitate din sistemul public de sănătate, apreciind că nu mai este justificată”, se mai arată în motivarea instanţei, hotărâre care nu este definitivă.
Medicii reafirmă faptul că nu vor să fie asociaţi cu Burnei şi cu activitatea acestuia şi avertizează că vor recurge la toate mijloacele legale: "mutarea în ate secţii, grevă, suspendarea contractului de muncă şi chiar demisia".