Bucharest Gaming Week 2024. Cum pot câştiga participanţii premii de până la 20.000 de euro
Bucureştiul este capitala internaţională a gaming-ului în acest weekend. De la copii de 10 ani la adulţi de 40 de ani, cu toţii se întrec în cele mai tari jocuri video ale momentului. Spun că este cel mai bun prilej de a se conecta atât cu prietenii lor, cât şi cu unii dintre cei mai cunoscuţi youtuberi, pe cele mai performante dispozitive.
De Antuanela Raileanu la 12.10.2024, 20:59Palatul Parlamentului a devenit azi neîncăpător pentru iubitorii de jocuri video. "Pot să scap de realitate, în principal şi că mă distrez cu prietenii, îmi asum riscurile să devin dependent, ce-i drept", spune un vizitator. "E interesant, pentru că sunt şi eu în domeniul cu jocurile şi mi se pare chiar fascinant. Prin jocuri poţi lega şi prietenii dacă ai chestii comune, sunt chestii care mă fascinează pur si simplu, te dezvoltă", spune alt tânăr.
Fifa, Minecraft sau Fortnite au fost cele trei jocuri la care participanţii şi-au demonstrat măiestria. Bucharest Gaming Week a venit şi cu surprize. Tinerii pot participa la un treasure hunt cu premii totale de peste 20.000 de euro. Pentru asta participanţii trebuie sa descarce aplicaţia evenimentului pentru a acumula punctele necesare. La eveniment sunt asteptaţi să ajungă în jur de 15.000 de tineri pasionaţi de jocuri video.
Iubitorii de jocuri şi-au întâlnit idolii
Iubitorii de jocuri video s-au întâlnit la eveniment cu idolii lor din mediul online, au avut ocazia să le pună întrebări şi să facă poze împreună.
- Bucharest Gaming Week, între 12 şi 13 octombrie 2024. În ce competiţii vor concura cei mai cunoscuţi gameri...
- Taxele de şcolarizare pentru studenți nu vor mai putea fi schimbate pe perioada ciclului de studii. Modificări la...
- Prima facultate de game development din România se deschide în toamnă. Ce vor învăţa studenţii
"Cei mai iubiti youtuberi vin la acest eveniment sa se intalneasca, sa se joace si sa faca poze cu fanii lor. Tinerii ne tot intreaba de ce nu-l facem mai mare, avem o problema cu spatiile in Bucuresti, dar da, ne dorim si noi sa-l facem mai mare si isi doresc si youtuberi internationali, ceea ce ne dorim sa facem si noi", declară Tudor Dăescu, organizator.
Poliţiştii au fost şi ei prezenţi la eveniment, ca să avertizeze că spaţiul online nu este mereu un mediu sigur.
Statisticile arată că România se clasează în topul țărilor europene cu cele mai bune și rapide conexiuni de internet. Educaţia digitală este însă deficitară în ţara noastră, doar 27% dintre români au competențe de bază, pe când media în Uniunea Europeană este de peste 55%.