Campionatul Naţional de Raliuri s-a încheiat la Braşov cu o probă specială
Campionatul Naţional de Raliuri s-a încheiat la Braşov cu o etapă cu totul diferită faţă de ce se s-a întâmplat în anii trecuţi. Mai exact cu o probă specială pe care nici măcar piloţii nu o cunoşteau.
De Redactia Observator la 21.10.2019, 12:01Campionatul Naţional de Raliuri s-a încheiat la Braşov cu o etapă cu totul diferită faţă de ce se s-a întâmplat în anii trecuţi. Mai exact cu o probă specială pe care nici măcar piloţii nu o cunoşteau. Deşi Raliul Braşovului era în totalitate pe asfalt, de această dată organizatorii au decis să îl facă mult mai specaculos şi să îl mute pe macadam. Campion a ieşit Simone Tempestini.
Dacă anii trecuţi, raliul Braşovului era în prima etapă, deschizând Campionatul Naţional de Raliuri, de această dată aici s-a decis titlul de campion, în ultima etapă a competiţiei.
Învingător a ieşit Simone Tempestini, care se poate de acum mândri atât cu victoria etapei, cât şi cu un nou titlu de campion naţional.
Simone Tempestini: A fost o munca foarte grea, dar pot sa spun ca am reusit sa multumesc celor care m-au ajutat si sustinut avand aici un parcurs extrem de bun si obtinand un titlul pe care l-am adus acasa ca sa-i multumesc pe toti. A fost un raliu reusit.
Victoria de la Braşov din acest an, în care a fost cel mai rapid concurent pe 7 din cele 8 probe speciale, i-a adus tânărului pilot cel de-al patrulea titlu de campion naţional absolut de raliuri. Pe podium, alături de Tempestini au fost piloţii Sebastian Barbu şi Dan Gîrtofan.
Dan Gîrtofan: Un raliu frumos, un raliu barbatesc, un raliu cu probe grele. Noi suntem pe podium, am terminat sezonul in picioare.
Andrei Cristian organizator: Sa zicem ca am biruit, acestea sunt cuvintele care imi vin in cap in momentul acesta. Ne-am saturat de asfalt, tot deschideam balul in fiecare sezon, acum am zis sa incercam o noutate, sa trecem pe macadam.
Participant: Este prima oara cand se desfasoara in zona asta si este altceva decat cel pe asfalt, mult mai spectaculos.
Raliul a avut probe speciale prin pădure, între Râşnov şi Bran, la Săcele dar şi pe Colina Universităţii din Braşov. La start au luat parte nu mai puţin de 59 de echipaje.