Colonelul Cătălin Paraschiv a fost audiat de procurori în dosarul protestului din 10 august
Dirijorul cu eşarfă sau omul "în alb", şeful trupelor speciale ale Jandarmeriei, a fost audiat de procurori în dosarul protestului din 10 august.
De Redactia Observator la 13.09.2018, 20:14- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Dirijorul cu eşarfă sau omul "în alb", şeful trupelor speciale ale Jandarmeriei, a fost audiat de procurori în dosarul protestului din 10 august. Colonelul Paraschiv este cel care a dat ordinele jandarmilor înarmaţi cu butelii de gaze lacrimogene şi grenade.
Astăzi, a refuzat să spună dacă avea, într-adevăr, informaţii că se pregăteşte o lovitură de stat, aşa cum susţin angajaţii Internelor.
Colonelul Cătălin Paraschiv a venit la audieri îmbrăcat în costum. A stat de vorbă cu procurorii aproape două ore, timp în care le-a explicat cum a acţionat, sub comanda lui, brigada speciala a jandarmeriei în timpul manifestaţiilor violente din 10 august
Colonelul Cătălin Paraschiv: "Am calitatea de martor, am spus ce s-a întâmplat în seara aceea şi atâta tot. Îmi asum toate faptele jandarmilor mei, dar doar ale BSj ului. Brigada specială a acţionat conform legii."
Pe 10 august, în Piaţa Victoriei, Paraschiv a fost surprins în fruntea trupelor speciale care au intervenit în forţă cu grenade si gaze lacrimogene. Atunci, purta haine lejere, de culoare albă, pentru că ''era foarte cald şi pentru că nu se aştepta la incidente'', a explicat mai tarziu.
De aceea, a mai fost numit si "fantoma alba" sau omul in alb. Ieri, însă, Jandarmeria Română a înregistrat la DIICOT o plângere penală în care acuză că manifestaţia a fost, de fapt, o incercare de rasturnare a ordinii constitutionale.
Ministrul de Interne, Carmen Dan: "Este un înscris care semnalează anumite elemente. Numiţi-l cum vreţi. Proces verbal, plângere. Nu eu sunt cea care trebuie să stabilească, există organe abilitate."
Până acum, aproape 800 de persoane au depus plângeri impotriva jandarmilor. De celalata parte, sunt aproape 80 de militari atacati de protestarii violenti care au sesizat parchetul.