Antena LIVE

Curs valutar

Ce spune doctorul Burnei, după ce Curtea de Apel Bucureşti i-a INTERZIS profesarea în spitalele de stat. "O FĂCĂTURĂ. Au fost instigați să mă calomnieze"

Medicul Gheorghe Burnei susține că decizia Curții de Apel București, potrivit căreia acesta nu mai poate profesa în spitalele publice, a fost determinată și de presiunea exercitată de memorandumul semnat de foștii săi colegi de la ''Marie Curie'', scrie Agerpres

De la 31.08.2017, 21:26
WhatsApp

Medicul Gheorghe Burnei susține că decizia Curții de Apel București, potrivit căreia acesta nu mai poate profesa în spitalele publice, a fost determinată și de presiunea exercitată de memorandumul semnat de foștii săi colegi de la ''Marie Curie'', scrie Agerpres

"Astăzi, Curtea de Apel a respins ceea ce Tribunalul a aprobat vinerea trecută, urmare a presiunii exercitate de memorandumul colegilor mei de la Spitalul 'Marie Curie'. Sunt chiar ei cei care m-au judecat, înainte s-o facă instanța de judecată! Pentru mine acești oameni au fost copiii mei. Am petrecut cu ei mai mult timp decât cu familia mea. Am renunțat la banii proprii din cercetare ca să le plătesc lor anii de studiu în doctorat. M-am luptat pentru ei să rămână în București și să profeseze la acest spital. Și am făcut asta pentru că vreau să las în urma mea medici competenți, care să aibă grijă de copiii românilor", a declarat joi seara Burnei, într-o conferință de presă.

Cu această ocazie, el și-a susținut nevinovăția.

"Sunt arătat cu degetul cum că am mutilat copii, când tot ce am făcut în 42 de ani de carieră a fost să găsesc soluții la situații disperate, imposibile, respinse de alți doctori. Să salvez vieți. Să aduc economii de milioane de euro Casei Naționale de Sănătate operând copii în țară și nu în străinătate. Să scutesc părinți de la îndatoriri pe viață, pe care sigur și le-ar fi făcut la bănci pentru copiii lor", a arătat medicul.

Potrivit acestuia, "cazul Amirei, de la care a început totul, este o făcătură".

Presa a relatat cazul unei fete, Amira, care a fost operată în urmă cu 18 ani de medicul Burnei, pentru luxație congenitală la șold. Fata a fost supusă în total la 11 intervenții chirurgicale, fiindu-i implantat un dispozitiv ceramic, care nu era omologat. Operațiile nu au reușit însă, iar fata este acum imobilizată la pat.

"Pe fetița asta am operat-o acum 18 ani — era un caz extrem de dificil. Însă până și dr Tassini din Italia, la care mama ei a dus-o în aprilie anul trecut cu ajutorul celor două ONG-uri (Dăruiește Viața și Dăruiește Aripi), nu a făcut altceva decât să-i confirme că operațiile mele au fost reușite și la momentul actual nu se mai impune nicio intervenție chirugicală", a arătat medicul.

Gheorghe Burnei a mai spus că nu a cerut acordul Comisiei Naționale de Bioetică pentru intervențiile sale pentru că acestea nu prezentau necesitatea unei astfel de aprobări.

"Acele operații în premieră națională nu necesită consimțământul acestei comisii pentru că aceste operații mi le-am însușit în studiile pe care le-am făcut. Cei de la spital știau de intervențiile mele, ele erau pregătite. Toți colegii erau pregătiți, știau ce trebuie să facă. Toți aveau cunoștință că noi face intervenții în premieră națională. Eu participasem la astfel de operații, dar ele nu se făcuseră în România. (...) Nu s-au folosit oase de vacă. (...) Nu sunt adevărate, nu am nici o acuzație că am folosit oase de vacă. M-au acuzat inițial, după aceea au fost clasate", a explicat Burnei.

Întrebat dacă și-a trimis pacienții și la alți doctori, Burnei a spus că acest lucru rămânea la latitudinea lor și că aveau toată libertatea să o facă.

"Eu n-am ce să-mi reproșez, mă întreb și aștept ca dvs să-mi spuneți care este realitatea, ce s-a întâmplat. Mi se pare nedrept să nu pot să ajung la 'Marie Curie', acolo au fost viața și activitatea mea. (...) Au fost instigați să mă calomnieze", a menționat Burnei.

Curtea de Apel București a decis definitiv, joi, că medicul ortoped Gheorghe Burnei, trimis în judecată pentru că ar fi primit mită de la pacienți, rămâne cu interdicția de a profesa în spitalele publice, inclusiv la Spitalul "Marie Curie" .

CAB a admis o contestație a procurorilor și a desființat o decizie a Tribunalului București, prin care medicului i se permisese să opereze în spitalele publice.

Gheorghe Burnei a fost trimis în judecată pe 8 iunie, fiind acuzat de mai multe infracțiuni de luare de mită, după ce ar fi cerut bani de la părinți pentru a le opera copiii internați la Spitalul "Marie Curie" din București.

Procurorii susțin că există indicii privind săvârșirea de către Gheorghe Burnei a unor infracțiuni contra vieții și integrității corporale sau sănătății, în care victimele sunt minori aflați anterior într-o stare de sănătate precară, stare pe care Burnei a agravat-o prin acțiunile sale intenționate.

Sursă: Agerpres

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

antena1 observator
Întrebarea zilei
Mergeți duminică la vot?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Ce să pui în butoiul cu varză murată ca să nu se acrească prea tare. Trucul...
Fanatik.ro
Publicat 22.11.2024
Colonel american: Rusia are tot dreptul să atace NATO acum
spotmedia.ro
Publicat 21.11.2024
Culmea birocrației: O fetiță trecută, din greșeală, băiat în certificatul...
spotmedia.ro
Publicat 20.11.2024
Ce se întâmplă cu toți pensionarii din România cu pensii mai mici de 3.000 de...
Gandul
Publicat 21.11.2024
Premieră în bătălia pentru Cotroceni. Sociolog din Elveția: „Candidații...
Adevărul
Publicat 22.11.2024
Ce a transmis fiica Elenei Lasconi după apariția la dezbaterea prezidențială....
A1
Publicat 21.11.2024
Horoscopul zilei de 23 noiembrie 2024. Gemenii primesc vești bune. Află ce se...
CaTine
Publicat 22.11.2024
Bianca Drăgușanu, primele declarații după ce poliția a fost chemată la...
spynews.ro
Publicat 21.11.2024
S-au aliat OFICIAL cu Kosovo împotriva României în războiul de la TAS:...
GSP
Publicat 22.11.2024
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost...
Click.ro
Publicat 21.11.2024
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți...
Useit
Publicat 19.11.2024
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redacţia.ro
Publicat 21.11.2024
„Geoană, Ciolacu… Ciucă… George Simion… Și femeia aia, cum o...
libertatea.ro
Publicat 22.11.2024
Selena Gomez își vede viitorul alături de Benny Blanco: „Este cel mai sigur...
ZU
Publicat 22.11.2024
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
Hello taste
Publicat 22.11.2024
Au început să intre banii pe cardurile educaționale. Peste 650.000 de părinți...
Deparinti
Publicat 22.11.2024
Amnistia fiscală ratează țintele Guvernului. Câștigurile imaginate...
ziare.com
Publicat 22.11.2024
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba...
Happy
Publicat 22.11.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Ce este implantul dentar. Cui i se recomandă și cum se efectuează
Medicool
Publicat 22.11.2024