Predare-primire la DNA. Augustin Lazăr: 'Lupta anticoruptie va continua cu fermitate'
Ceremonia de predare-primire a mandatului noului procuror-şef interimar al DNA, Anca Jurma, va avea loc joi, la sediul DNA.
De Redactia Observator la 12.07.2018, 12:02Ceremonia de predare-primire a mandatului noului procuror-şef interimar al DNA, Anca Jurma, va avea loc joi, la sediul DNA.
Actualizare: Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, prezent la Ceremonia de predare-primire a mandatului noului procuror-şef interimar al DNA, a declarat că "Anca Jurma e persoana potrivita care ne indică nouă că DNA are resurse pe profilul necesar în momentul oportun. E un procuror cu experiență mare în ministerul public".
Totodată, Lazăr a anunţat că fosta şefă DNA, Laura Codruţa Kovesi, va lucra la Serviciul de îndrumare şi suport a Parchetului General.
Actualizare: Procurorul general Augustin Lazăr, care susţine o conferinţă de presă la sediul DNA, a spus că în România "lupta anticoruptie va continua cu fermitate".
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA, iar procurorul Anca Jurma, şef al Serviciului de cooperare internaţională şi programe din Direcţia Naţională Anticorupţie şi fost consilier al Laurei Codruţa Kovesi a fost delegată în funcţia de procuror şef al DNA.
Anca Jurma a îndeplinit pe parcursul a două mandate atribuţiile de procuror şef al Serviciului de cooperare internaţională şi programe din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, iar ulterior a fost numită consilier al procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Anca Jurma este fiica lui Nicolae Cochinescu, procuror-general în perioada 1996-1997 şi fost judecător al Curţii Constituţionale din 2001 până în 2010)
Anca Jurma este procuror în DNA din anul 2002, înainte fiind procuror la Parchetul General, conform CV-ului său.
În perioada 2000 - 2002, ea a fost procuror şef al Biroului de cooperare internaţională şi programe din cadrul Secţiei de reprezentare şi cooperare internaţională din Parchetul Înaltei Curte de Casaţie şi Justiţie. De asemenea, ea a fost procuror la Parchetul Judecătoriei Sector 3 Bucureşti, la Parchetul Tribunalului Bucureşti şi la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti.
Jurma a terminat Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti în 1990 şi a făcut studii post-universitare în Italia, fiind, de asemenea, doctor în Drept.
Ea este membră a delegaţiei României la Grupul de State împotriva Corupţiei (GRECO), precum şi vicepreşedinte al Reţelei Europene Anticorupţie.
Potrivit CV-ului său, Anca Jurma vorbeşte trei limbi străine - engleză, franceză şi italiană.
Tot luni, Ministerul Justiţiei a anunţat că a început selecţia procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire în funcţia vacantă de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, procedură care se va încheia în 30 iulie.
Laura Codruţa Kovesi, revocată luni din funcţia de procuror-şef al DNA, după un mandat de peste cinci ani, a fost delegată miercuri de către procurorul general Augustin Lazăr pe un post de procuror la Serviciul de îndrumare şi control al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Lazăr spunând că Kovesi va avea printre atribuţii implementarea la nivelul Ministerului Public a Strategiei Naţionale Anticorupţie pentru perioada 2016 - 2020. Decizia a fost luată de Lazăr la câteva ore după ce Secţia pentru procurori a CSM a decis ca laura Codruţa Kovesi să revină pe un post de procuror la DIICOT Sibiu, unde a lucrat până în 2006.
Sursa: News.ro
Observator - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰
Stiri Sportive Citește și