COD GALBEN DE FURTUNĂ. Recomandările poliţiştilor pentru şoferii care circulă în judeţele afectate de vremea rea!
Meteorologii au emis, astăzi, avertizări tip cod galben de furtună, descărcări electrice, intensificări ale vântului, averse şi grindină pentru şase judeţe din ţară. În acest context, poliţiştii au întocmit o listă de sfaturi pentru şoferii care circulă în zonele afectate de vremea rea.
De Redactia Observator la 19.09.2017, 12:08Meteorologii au emis, astăzi, avertizări tip cod galben de furtună, descărcări electrice, intensificări ale vântului, averse şi grindină pentru şase judeţe din ţară.
În acest context, poliţiştii au întocmit o listă de sfaturi pentru şoferii care circulă în zonele afectate de vremea rea.
Duminică seară, un tânăr de 24 de ani, aflat la volanul unui autoturism, şi-a pierdut viaţa după ce o poartă de acces s-a prăbuşit peste maşina sa în timpul furtunii care a devastat Timişoara.
"Poliția Română recomandă șoferilor să circule cu atenție sporită și să adapteze permanent viteza la condiţiile meteo-rutiere, atunci când circulă în zone cu instabilitate atmosferică.
- IMAGINI ŞOCANTE postate de un timişorean, pe Facebook. FURTUNA VIOLENTĂ i-a smuls cu totul acoperişul...
- Imagini apocaliptice! Furtuna ucigașă care a măturat vestul țării, surprinsă ÎNAINTE de a se apropia de...
- UCIS de poarta pe care scria "Bine ați venit"! Tânărul Vlad Baici, student la medicină, nu a avut nicio șansă...
Administrația Națională de Meteorologie a emis, astăzi, atenționări nowcasting referitoare la descărcări electrice, intensificări ale vantului, averse și grindină pentru județele Brașov, Sibiu, Buzău, Teleorman, Argeș și Dâmbovița.
În condiţiile de instabilitate atmostferică și înrăutăţire a vremii în zonele aflate sub incidența avertizărilor meteorologioce, Poliţia Română recomandă conducătorilor auto să respecte regulile de circulaţie, să adapteze permanent viteza la condiţiile meteo-rutiere și să conducă preventiv.
Atunci când circulaţi în condiţii de vânt puternic, aveţi în vedere că rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare. Utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri.
Păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă şi evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare ale autovehiculului.
Sporiţi atenţia la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Totodată, evitaţi oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.
Înainte de a porni la drum, interesaţi-vă cu privire la condiţiile meteo-rutiere existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgeţi. De asemenea, în cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale", se arată într-un comunicat al Poliţiei.
ROMANIAN PROJECT EDWARD 2017 from TISPOL Organisation on Vimeo.