Covasna, vizitata de jurnalisti englezi
Cativa jurnalisti englezi, redactori la “The Healing Sources”, au ajuns in Covasna. Acestia viziteaza 12 tari europene pentru a identifica locuri naturale cu calitati terapeutice, pe care sa le prezinte turistilor plictisiti de tratamente scumpe
De Redactia Observator la 10.06.2013, 15:33- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Jurnalistii englezi viziteaza 12 tari europene, de la Marea Baltica pana la Marea Neagra, pentru a prezenta compatriotilor locuri necunoscute, dar speciale.
Doi fotografi si doi jurnalisti din Marea Britanie, redactori la publicatia destinata turismului "The Healing Sources", au vizitat judetul Covasna, la sfarsitul saptamanii trecute, cu scopul de a identifica locuri naturale cu calitati terapeutice, inca functionale, transmite Mediafax. Membrii grupului au vizitat unitatea de imbuteliere a apei minerale de la Valcele, mofetele de la Covasna, sauna si bazinul in aer liber de la Peteni, precum si o gospodarie rurala.
Unul dintre fotografi, Christian Banfield, considera ca o mare parte a societatii occidentale s-a saturat de tratamentele spa scumpe, bazate pe spectaculozitate si materiale artificiale. "Am avut informatii despre locurile din Europa de Est, am decis sa venim personal pentru a evalua regiunea. Ceea ce am vazut consideram ca este ceva minunat: resursele locale sunt coplesitoare, arhitectura este fascinanta, iar tratamentele sunt traditionale”.
Au fost remarcate frumusetea locurilor si viata sanatoasa pe care o duc localnicii din mediul rural si care s-a pierdut in procesul de globalizare. "Cand vorbim de turism, fiind o tema specifica, nu ne gandim doar la acele lucruri care fac parte din viata de toate zilele. Noua insa, mofetele, izvoarele carbogazoase ne ating sufletul, mai ales pentru ca venim din orase mari. Cand vezi cum traiesc oamenii de aici, care isi culeg zarzavaturile din gradinile lor, vrei sa fii partas la aceasta experienta. Este un sentiment care iti incalzeste sufletul si care este in totala contradictie cu acea experienta pe care o traim cand cumparam alimentele din hipermarketurile din orasele mari, neavand cunostinta de provenienta lor. Un astfel de produs turistic ar putea constitui baza unui pachet pentru gastroturism: turistii ar fi recunoscatori daca ar avea posibilitatea de a vedea modul in care se prepara cascavalul, ar putea invata din aceasta experienta", spun jurnalistii englezi.
Numarul "The Healing Sources", care contine reportajele din judetul Covasna, va iesi de sub tipar in luna februarie a anului 2014.
Foto: Intact Images