Criză la Spitalul Judeţean de urgenţă Ploieşti. Conducerea le-a cerut medicilor chirurgi să opereze mai puţini pacienţi
Situaţie de criză la Spitalul Judeţean de urgenţă Ploieşti, după ce conducerea unităţii medicale le-a cerut medicilor chirurgi să opereze mai puţini pacienţi. Totul, din cauza numărului mare de bolnavi cu probleme respiratorii, care sunt în aceste momente intubaţi şi ocupă majoritatea paturilor în spital. Vizibil deranjate de această situaţie, cadrele medicale au făcut chiar şi un memoriu pe care l-au adresat conducerii spitalului.
De Redactia Observator la 16.01.2025, 10:09
- O copilă de 14 ani a născut în baia din casă, ajutată de mamă, după ce a ascuns sarcina de părinţi. DETALII la Observator 17:00, la Antena 1
- A fost prins hoțul picioarelor amputate de la Spitalul Cantacuzino din Bucureşti. Cum şi-a motivat fapta în faţa poliţiştilor
Două sau trei operaţii pe zi, şi asta dacă sunt considerate urgenţe.
Operații blocate Spitalul Judeţean de urgenţă Ploieşti
Este situaţia cu care se confruntă medicii specialişti de la Secţia de Terapie Intensivă a spitalului Judeţean Ploieşti. Momentan, secţia dispune de 29 de paturi, majoritatea ocupate de pacienţii care suferă în această de probleme respiratorii.
"Bolnavii stau pe masa de operaţie câte două-trei ore aşteptând să fie mutaţi direct pe secţie. Am un bolnav cu o tumoră. Şi e unul care a fost amânat cu o tumoră de 15 centimetri, cu tromboză cronică de ficat, cu mai multe", spune Dan Oprea, chirurg SJU Ploiești.
Deşi spitalul a modernizat recent trei săli de operaţie, activitatea a scăzut semnificativ.
"Nu ştiu câţi medici trebuie să fie, decât că văd că sunt relativ puţini medici din terapie intensivă şi care nu reuşesc să facă faţă la toată activitatea", continuă Dan Oprea.
Locurile ATI sunt insuficiente
Medicii specialişti au înaintat un memoriu conducerii spitalului, dar şi Consiliului Judeţean Prahova.
"Împreună cu prefectura am discutat toate aceste aspecte. S-au identificat anumite probleme. Sperăm ca împreună să găsim soluţii cât de curând", a declarat Andrei Ilinca, director medical SJU Ploieşti.
"Îi respectăm foarte mult, le apreciem foarte mult efortul. Singurul lucru care va rezolva acest lucru este comunicarea. Prin comunicare, prin prezenta aici, prin verificări, şi prefectura va face verificări, toate lucrurile se vor aşeza", a declarat Emil Drăgănescu, prefectul judeţului Prahova.
În acest moment se lucrează la punerea în funcțiune a unei secții de terapie intensivă care a fost folosită în timpul pandemiei de covid.
Aceasta va avea nouă paturi și va putea prelua pacienții de la Chirurgie 2.