Cum a rămas o femeie de 83 de ani din Alba fără economiile de-o viaţă. Apelul care i-a furat 25.000 de lei
O femeie în vârstă de 83 de ani din judeţul Alba a fost înşelată prin Metoda ”Accidentul”, cu 25.000 de lei, după ce a primit un telefon că o cumnată are nevoie de aceşti bani pentru că ar fi fost implicată într-un accident rutier, transmite news.ro.
De Redactia Observator la 14.12.2024, 14:29Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba au anunţat că poliţiştii din Aiud au fost sesizaţi, sâmbătă, de o femeie de 56 de ani, cu privire la faptul că mama sa, în vârstă de 83 de ani, din Aiud, a fost victima unei infracţiuni.
”Din primele verificări efectuate, a reieşit faptul că femeia, în vârstă de 83 de ani, în urma unui apel primit prin reţeaua de telefonie fixă, ar fi fost înşelată cu suma de 25.000 de lei, sub pretextul că o cumnată ar fi fost implicată într-un accident rutier, iar banii sunt necesari pentru a ajuta persoana în cauză”, au precizat poliţiştii.
Recomandările poliţiştilor
Ei fac mai multe recomandări cetăţenilor pentru a nu cădea victime acestui tip de înşelăciune.
Astfel, dacă primesc un telelefon prin care li se cer bani pentru a ajuta o rudă, oamenii sunt sfătuiţi să ceara mai multe detalii privind unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla ruda implicată în accident, urmând a suna la aceste instituţii pentru confirmare.
De asemenea, nu trebuie să se bazeze pe cele relatate de un necunoscut deoarece ”escrocii mizează tocmai pe reacţia emoţională puternică de moment”.
Încheiaţi imediat convorbirea
Totodată, cetăţenii mai sunt sfătuiţi să întrerupeţi imediat convorbirea şi să încerce să apeleze imediat pe telefonul mobil ruda la care face referire apelul sau persoane din anturajul ei, pentru a afla adevărul.
”Chiar dacă cel care vă sună «vă recomandă» să fiţi discret sau vă spune că nu puteţi lua legătura direct cu ruda dumneavoastră, deoarece autorităţile i-au ridicat telefonul, nu vă încredeţi în el! Trebuie să ştiţi că reprezentanţii Poliţiei sau ai Parchetului nu confiscă telefoanele mobile ale celor implicaţi în accidente rutiere; Sunaţi la 112! Nu acceptaţi o întâlnire directă cu persoana care v-a apelat, înainte de a discuta cu un poliţist!”, au mai transmis poliţiştii.