"Decât să muncesc 10-12 ore pentru altcineva, în altă ţară, mai bine să muncesc în ţara mea pentru mine". După 10 ani de Anglia, Ionuţ s-a decis să se întoarcă acasă
S-a întors în ţară pentru totdeauna şi a decis să pună în aplicare ceea ce a învăţat afară, în fermele din Anglia şi Irlanda, timp de 10 ani.
De Monica Palade la 17.07.2023, 16:18- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
Astfel că acum Ionuţ Crăciun continuă acum afacerea începută de familia sa. La Ghimpeţeni, judeţul Olt, românul cultivă pepeni roşii, usturoi şi varză, iar produsele sale sunt tot mai apreciate.
Şi-a început propria afacere în România
„Anul acesta avem două hectare de pepeni, două hectare de varză, două hectare, aproape trei, de usturoi. Recoltăm şi vindem în funcţie de sezon. Acum vara merg pepenii, iar toamna usturoiul şi varza. Înainte de anul acesta, până să mă implic eu, părinţii mei vindeau „tradiţional” prin sate. Mergeau cu maşina, cu căruţele şi vindeau ambulant. Acum am reuşit să luăm un loc în Piaţa Zahana din Slatina, mai avem şi la Piteşti şi încercăm să ne promovăm produsele aşa cum putem”, a declarat Ionuţ pentru reporter24.ro.
Românul recunoaşte că la noi calitatea produselor este mult mai bună faţă de ceea ce se consumă afară. „Consumatorii români sunt împărţiţi. Sunt oameni care aprecizează munca noastră, a ţăranilor. De exemplu, la usturoi, le spun un preţ şi li se pare că e un preţ foarte mic pentru calitatea pe cre o avem. Mai sunt şi oameni nemulţumiţi şi li se pare prea scump. Munca noastră nu se opreşte niciodată, începem din primăvară până iarna târziu. După 10 ani de străinătate, m-am gândit să mă întorc acasă pentru că am zis că decât să muncesc 10-12 ore pentru altcineva, în altă ţară, mai bine să muncesc în ţara mea pentru mine, 15 ore”, conchide Ionuţ Crăciun.