Antena LIVE

Curs valutar

Dosar penal în cazul Andreei Rodiana, fata din Iaşi bolnavă de cancer. Scandal de proporţi pe banii proveniţi din donaţii

Andreea Rodiana Fumu este o elevă de 16 ani la Liceul Teoretic "Dimitrie Cantemir" din Iaşi care, anul acesta, a fost diagnosticată cu o formă rară de cancer osos: sarcom pelvin, cu metastaze pulmonare şi osoase. 

De la 13.09.2018, 13:34
WhatsApp
Galerie (6)
Dosar penal în cazul Andreei Rodiana, fata din Iaşi bolnavă de cancer. Scandal de proporţi pe banii proveniţi din donaţii Facebook

Andreea Rodiana Fumu este o elevă de 16 ani la Liceul Teoretic "Dimitrie Cantemir" din Iaşi care, anul acesta, a fost diagnosticată cu o formă rară de cancer osos: sarcom pelvin, cu metastaze pulmonare şi osoase. 

De mai bine de 3 luni, Andreea Rodiana este internată la Viena, timp în care fata a fost supusă atât chimioterapiei, cât şi radioterapiei în zona pelviană şi la plămâni. Urmare a radioterapiei, starea fetei s-a înrăutăţit, suferind mai multe complicaţiii care necesită alte intervenţii, neprevăzute iniţial.

Doar că, în timp adolescenta se luptă cu boala, un conflict care a uluit pe toată lumea a izbucnit la începutul lunii august pe reţelele de socializare.

Părinţii fetei au făcut o postare pe Facebook, în care aduc acuzaţii grave unei românce stabilite în Germania, care a organizat o strângere de fonduri pentru a o ajuta pe Andreea Rodiana. 

Costel si Carmen Fumu acuzau ca din suma de aproximativ 59.000 de euro care s-a strans din donatii, in conturile lor nu au ajuns decat aproximativ 39.000 de euro, lipsind suma de 20.000 de euro. Astfel, acestia acuzau ca Alexandra Walther, initiatoarea campaniei, nu ar dori sa transfere toţi banii strânşi pentru tratamentul Rodianei.

Dosar penal, în joc sunt zeci de mii de euro

În urmă cu câteva zile, părinţii fetei au depus o plangere penala impotriva Alexandrei Walther.

"Acum aproximativ o luna v-am adus la cunostinta despre status-ul campaniei strangerii de fonduri pentru Andreea Rodiana prin intermediul platformei Facebook, unde ati donat o mare parte dintre dumneavoastra.

Pentru ca doamna Alexandra Walther, persoana care a initiat campania de strangere de fonduri, nu a transferat toti banii atat de necesari tratamentului Andreei Rodiana, am apelat la ajutorul unui avocat din Romania, care a incercat in cateva randuri sa rezolve aceasta problema pe cale AMIABILA. Din pacate, doamna Alexandra Walther nu a raspuns solicitarii noastre, asa ca am fost nevoiti sa depunem plangere penala impotriva dumneaei la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi dar si la Facebook. 

Apelam la dumneavoastra, la toti cei care ne cunosc, cu urmatoarea RUGAMINTE: daca cunoasteti un avocat, sau pe cineva care ar cunoaste un avocat in localitatea/ in apropierea localitatii 67061 Ludwigshafen am Rhein din Germania, va rugam sa ne puneti in legatura pentru a ne reprezenta (contra cost) in procesul de recuperare a fondurilor pentru tratamentul Andreei Rodiana. Andreea Rodiana este internata la Viena de mai bine de 3 luni, fara intrerupere, timp in care a fost supusa atat chimioterapiei, cat si radioterapiei in zona pelviana si la plamani. Urmare a radioterapiei, starea Andreea Rodiana s-a inrautatit, suferind mai multe complicatiii care necesita alte interventii, neprevazute initial. Va multumim tuturor pentru ca ne sunteti alaturi!", este mesajul postat, în 9 septembrie, pe Facebook, de Costel şi Carmen Fumu.

Replica Alexandrei Walther

In urma acelei postari publice, Alexandra Walther a reactionat in mediul online, acuzand ca parintii Rodianei nu au putut dovedi faptul ca banii donati au fost folositi in scop terapeutic si ca restul banilor proveniti din donatii au fost opriti de fiscul german, intrucat nu puteau fi justificati.

Alexandra Walther a explicat ce s-a intamplat. "Deci, ca sa fie pe întelesul tuturor... si mai ales pe întelesul tau, draga Costel si Carmen Fumu, si nu numai! Intr-o buna zi, aflând de cazul acestei fete, in nestiinta mea, cu toate ca nu regret ca i-am bagat câteva zeci de mii de euro in cont, am luat o decizie extrem de proasta!

Am înfiintat aceasta actiune. Încercând sa o ajut pe Andreea si familia ei pe care eu personal nu am cunoscut-o la acel moment. Am primit actele fetei, am umblat pe la medici, am dat zeci de telefoane si am mers la nenumarati medici... dovada este in mailuri si mesaje. Bineînteles ca fiecare medic a dat un raspuns negativ! Atunci, m-am gasit la aceasta actiune. Am încercat sa o fac, nu am putut! Mi s-au cerut documente! O firma nonprofit! Nu am asa ceva!

Din nestiinta, mi-am pus firma mea in joc! Am trimis toate actele si bineînteles contul firmei mele! Acelasi cont unde au intrat toti banii! Bani care au fost mai departe trimisi catre Carmen Fumu, de la care, oameni dragi, niciodata nu am primit un multumesc! Nu am avut nevoie! Dar, prietenii mei, eu si o gramada de alti oameni am donat!

Dupa ce au început sa intre banii, am avut primul soc! Doua luni nu am primit niciun ban! Dovada contul meu! Banii au fost blocati!

Nu am stiut ce se întâmpla! Am tot asteptat si telefonat cu banca! Banii firmei si totul era blocat! Tin sa mentionez, locuiesc in Germania, o tara cu legi si ordine cu care, noi romanii, nu suntem obisnuiti", a scris pe Facebook, Alexandra Walther.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Vă permiteţi să investiţi cel puţin 25 de lei pe zi?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Singura țară din lume care e în același timp și continent. E plină de...
Fanatik.ro
Publicat 06.10.2024
Recomandări pentru o vacanță perfectă, în Grecia, toamna
spotmedia.ro
Publicat 05.10.2024
Mutarea saudiților care îl doare pe Putin
spotmedia.ro
Publicat 04.10.2024
Cei 700.000 de pensionari care vor pierde 300 lei la pensie, începând cu 1...
Gandul
Publicat 05.10.2024
Povestea cutremurătoare a unei românce care are cancer. Codin Maticiuc: „La...
Adevărul
Publicat 06.10.2024
Lora și Ionuț Ghenu au fost fabuloși la dansul mirilor. Imagini superbe de la...
A1
Publicat 06.10.2024
Horoscopul zilei de 7 octombrie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să investească mai...
CaTine
Publicat 06.10.2024
Cum a arătat tortul de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță....
spynews.ro
Publicat 06.10.2024
„Pe băiatul meu îl cheamă Vladimir, după Vladimir Putin!”.O campioană a...
GSP
Publicat 06.10.2024
Cum arată și cu ce se ocupă fosta soție a lui Valeriu Gheorghiță. Câți...
Click.ro
Publicat 06.10.2024
„Calul troian” ascuns în smartphone-ul tău. Cum ar putea duce telefoanele la...
Useit
Publicat 06.10.2024
O mamă rămasă văduvă și-a crescut singură cei trei copii mici. Peste ani a...
Redacţia.ro
Publicat 04.10.2024
Diana Șoșoacă și-a depus din nou candidatura la BEC, după decizia CCR
libertatea.ro
Publicat 06.10.2024
Rosé de la BLACKPINK va lansa un nou album solo. Proiectul intitulat „Rosie”...
ZU
Publicat 06.10.2024
Pastă de sardine. Rețetă simplă pentru o gustare delicioasă
Hello taste
Publicat 06.10.2024
Consumul de somon afumat în sarcină. Cât de sigur este acest aliment pentru...
Deparinti
Publicat 06.10.2024
Descoperirea dezamăgitoare a unui român, după ce a cumpărat 15 sticle de...
ziare.com
Publicat 06.10.2024
Cum arată acum actorul Mauricio Islas, din celebra telenovelă Amor Real. Ce...
Happy
Publicat 04.10.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Efectele dăunătoare ale stresului asupra calității somnului. Ce poți face...
Medicool
Publicat 06.10.2024
Naşul lui ”Bocciu” face acuzaţii halucinante! Rapid, incriminată pentru...
orangesport.ro
Publicat 26.09.2024