Film împotriva bullying-ului la şcoală, realizat de poliţiştii din Bihor
Bullying-ul este o realitate dureroasă, dar pe care nu o putem evita! Şi nici nu mai merge să spunem tradiţionalul "Aşa sunt copiii, răi când sunt mici!".
De Redactia Observator la 09.10.2019, 17:21Bullying-ul este o realitate dureroasă, dar pe care nu o putem evita! Şi nici nu mai merge să spunem tradiţionalul "Aşa sunt copiii, răi când sunt mici!". Copilul rău va deveni un adult cu un comportament agresiv, în timp ce puştiul umilit va fi marcat pe viaţă de anii în care a fost bătaia de joc a colegilor.
Poliţiştii din Bihor au decis să nu lase fenomenul de bullying să se accentueze. Aşa că au filmat un videoclip de conştientizare, în care protagonişti au fost elevi, magicieni şi - bineînţeles - poliţişti.
În videoclip apar elevii unui liceu din Oradea, poliţişti, magicieni, dar şi idoli ai tinerilor, baschetbaliştii de la CSM Oradea.
Bogdan Niculescu Jucător CSM ORADEA: Ca şi sportiv, crescând, nu am întâmpinat acest fenoment, dar am încercat să intervin de fiecare dată când l-am întâlnit în jurul meu.
"Campania împotriva bullyngului, să luăm atitudine" a fost lansată în primăvara acestui an. Iar de atunci, peste cinci mii de elevi au conştientizat că hărţuirea nu e deloc "cool".
Daniela Marina - profesor de sport: Activitatea sportivă recreativă le ofera libertatea să se manifeste mult mai uşor decât în sălile de clasă şi acolo apar tot felul de jigniri, de tachinări.
Totul din cauza statutului social ori aspectului fizic.
Băiat: În general, nu râd de oameni. Mai repede, râd ei de mine. Fiindcă sunt mai gras. Încerc să nu ascult ce zice lumea.
Pentea Pop Rodica - consilier scolar: Ei vor deveni nişte copii emotivi, vor fi retraşi, nu vor avea încredere în sine, iar ca şi adult nu se va integra în societate la fel de bine ca un copil care nu a suferit bullying.
Ioana Indrieș - cms şef IPJ BIHOR: Încercăm în măsura în care noi politiştii bihoreni împreună cu ceilalţi parteneri să le explicăm copiilor ca trebuie să ia atitudine, să lupte împotriva acestui fenomen şi în primul rând să ceară ajutorul.
Datele arată că din cei aproape 1 milion 300 de mii de copii cu vârste cuprinse între 11 şi 17 ani, un sfert dintre aceştia sunt umiliţi în public şi excluşi din grupurile colegilor. Iar 220 de mii dintre aceştia sunt bătuţi zilnic de către colegii de clasă.