Antena LIVE

Curs valutar

Furtună în Bucureşti! Capitala va fi lovită de un CICLON puternic! ANM a emis avertizări meteo de COD PORTOCALIU pentru mai multe județe în următoarele ore

Furtună în Bucureşti! Meteorologii au anunţat că intervalul critic al ciclonului va fi de la ora 20 până joi, la ora la 03.00.

De la 20.09.2017, 20:41
WhatsApp
Furtună în Bucureşti! Capitala va fi lovită de un CICLON puternic!

Furtună în Bucureşti! Meteorologii au anunţat că intervalul critic al ciclonului va fi de la ora 20 până joi, la ora la 03.00.

Reprezentanţii Primăriei Capitalei, dar şi edilii de sector s-au întrunit într-un comandament de urgenţă şi se pregătesc pentru efectele furtunili aşteptate, în această seară, în Bucureşti.

Noi avertizări meteo de cod PORTOCALIU de la ANM

ANM a emis noi avertizări meteo de cod portocaliu pentru mai multe zone din ţară. În aceste zone, în următoarele ore, vor fi fenomene meteo extreme.

Pe acelaşi subiect

Astfel, județele avertizate cu COD PORTOCALIU de frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, grindină de dimensiuni medii sunt: Olt, Vâlcea, Teleorman, Cluj, Gorj, Mehedinţi și Dolj.

Furtuna în Bucureşti, aşteptată în această seară!

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis informare de vijelii şi ploi pentru întreaga ţară. Furtuna în Bucureşti urmează să lovească în această seară, intervalul critic fiind stabilit de meteorologi în perioada miercuri, ora 20.00 - joi, ora 03.00.

Pentru a preveni efectele provocate de furtuna din Bucureşti, autorităţile locale au solicitat verificarea tuturor panourilor publicitare care ar putea fi transformate în adevărate capcane ale morţii.

De asemenea, primarii de sector au trimis, astăzi, echipe în teren pentru toaletarea copacilor înalţi ale căror crengi ar putea fi rupte de furtuna din Bucureşti.

Furtuna din Bucureşti închide şcolile!

Conducerea Inspectoratului Şcolar Bucureşti a transmis, astăzi, o informare meteo cu privire la furtuna din Bucureşti, prin care recomandă ca orele de curs să se desfăşoare în aşa fel încât cursurile să se termine până la ora 17.00, pentru ca elevii să aibă timp să ajungă acasă înainte ca furtuna să înceapă.

"Având în vedere atenţionările Administraţiei Naţionale de Meteorologie referitoare la posibilele fenomene meteo, respectiv: descărcări electrice, vijelie şi vânt puternic, după ora 18.00 a zilei de 20.09.2017 vă comunicăm următoarele: Unităţile de învăţământ din Municipiul Bucureşti vor lua toate măsurile necesare în vederea asigurării securităţii şi siguranţei elevilor şi a personalului angajat prin modificare duratei orelor de curs şi a pauzelor, astfel încât cursurile să se termine până la ora 17.00", se arată într-un comunicat al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Furtuna din Bucureşti va dura cel puţin două ore şi vine cu vijelii puternice

Conform ANM, în Bucureşti, în jurul prânzului vor începe modificări ale vremii, iar după ora 18:00 vântul se va intensifica treptat, intervalul critic fiind între orele 20:00 şi 3:00, când vântul poate lua aspect de vijelie, cu viteze între 55 şi 65 de kilometri pe oră.

Precipitaţiile vor fi de 25 de litri/pe metru pătrat, putând să ajungă în unele cartiere şi la 35 l/mp, cantităţi ce vor fi înregistrate pe o durată scurtă de cel mult două ore.

Vântul va mai avea intensificări pe parcursul zilei de joi, dar rafalele vor ajunge până la cele mult 40 - 50 de km/oră.

Sursa foto: ANM

Furtuna din Bucureşti, supravegheată de la Ministerul de Interne

La nivelul Ministerului de Interne a fost activat Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei. De acolo se supraveghează şi coordonează situaţiile de urgenţă din toată ţara.

Potrivit unor informaţii, ministrul Carmen Dan va coordona centrul şi a luat deja legătura cu toţi reprezentanţii comandamentelor pentru situaţii de urgenţă înfiinţate la nivel local.

Recomandările Poliţiei Române pentru furtuna din Bucureşti

Poliția Română recomandă șoferilor să circule cu atenție sporită și să adapteze permanent viteza la condiţiile meteo-rutiere, având în vedere avertizările de cod portocaliu de ploi.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25... 30 l/mp cu precădere în nord-vestul țării și în zona Carpaților Occidentali, iar pe arii restrânse, 50...60 l/mp.

Temporar, vântul va avea intensificări cu viteze care la rafală vor atinge 55...60 km/h, iar în timpul ploilor vor fi rafale de peste 65...70 km/h și vijelii.

  • În condiții de vizibiliate redusă, utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri.
  • Atunci când circulaţi în condiţii de vânt puternic, aveţi în vedere că rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare.
  • Păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă şi evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare ale autovehiculului.
  • Sporiţi atenţia la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Totodată, evitaţi oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.
  • Înainte de a porni la drum, interesaţi-vă cu privire la condiţiile meteo-rutiere existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgeţi. De asemenea, în cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.
  • În condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariţiei blocajelor rutiere, păstraţi-vă calmul, nu blocaţi intersecţiile şi nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate.

Peste 4.000 de pompieri, mobilizaţi pentru furtună!

Pentru asigurarea acțiunilor preventive la nivelul comunităților, au fost înștiințate asupra atenționării toate comitetele locale pentru situații de urgență ale localităților aflate sub incidența codurilor de vreme rea.

Totodată, la nivelul unităților subordonate IGSU din județele vizate, peste 4.000 de pompieri cu 1.000 de mijloace tehnice sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populației și autorităților publice locale.

Pentru eficientizarea misiunilor de răspuns în județele aflate sub avertizare de Cod Portocaliu, din ordinul inspectorului general al IGSU, vor fi dislocate detașamente operative formate din câte 10 pompieri care vor încadra tehnică destinată intervenției la inundații, după cum urmează:

  • De la ISU Vaslui →  La ISU Bacău (un camion, două motopompe transportabile și o motopompă remorcabilă - de mare capacitate și un microbuz pentru transportul personalului la intervenții)
  • De la ISU Tulcea →  La ISU Buzău (un camion, două motopompe transportabile și o motopompă remorcabilă - de mare capacitate și un microbuz pentru transportul personalului la intervenții)
  • De la ISU Galați →  La ISU Vrancea (un camion, două motopompe transportabile și o motopompă remorcabilă - de mare capacitate și un microbuz pentru transportul personalului la intervenții)
  • De la ISU București-Ilfov →  La ISU Dâmbovița  (un camion, două motopompe transportabile și o motopompă remorcabilă - de mare capacitate și un microbuz pentru transportul personalului la intervenții)
  • De la ISU Călărași →  La ISU Prahova (un camion, două motopompe transportabile și o motopompă remorcabilă - de mare capacitate și un microbuz pentru transportul personalului la intervenții).

Recomandările pompierilor pe timp de furtună

Pentru evitarea producerii unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile, pompierii recomandă cetăţenilor:

  • Pe timpul căderilor de grindină sau a descărcărilor electrice, să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția și să deconecteze aparatura casnică.
  • De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.
  • Având în vedere posibilitatea averselor cu căderi semnificative de apă, recomandăm populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

furtuna bucuresti
Întrebarea zilei
Preferaţi podcasturile şi cărţile de dezvoltare personală, în locul unui psiholog?

Prefer cărţile/podcasturile

Prefer să merg la psiholog

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Județele din România din care oamenii vor să plece. Nu găsesc deloc de muncă...
Fanatik.ro
Publicat 24.09.2024
Amenzi de până la 50.000 de euro sau expulzare pentru cei care-i încurajează...
spotmedia.ro
Publicat 24.09.2024
Meteorologii Accuweather au modificat prognoza: Pe ce dată vin ninsorile în...
Gandul
Publicat 24.09.2024
Tradiția care a provocat bătaia din Pantelimon. Sociolog: „Se întâmplă de...
Adevărul
Publicat 24.09.2024
Cu ce se ocupă Vlad Condurache, fostul concurent de la Asia Express. Nu mulți...
A1
Publicat 23.09.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Horoscopul zilei de 25 septembrie 2024. Săgetătorii vor mai mult de la viitorul...
CaTine
Publicat 24.09.2024
Ion și Raluca Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, la un pas de divorț? „Suntem...
spynews.ro
Publicat 24.09.2024
Viața în România a unui străin aflat la 11.000 km distanță de casă. Ce a...
GSP
Publicat 21.09.2024
Povestea de film a româncei care a fost dată de mamă unei familii din Turcia...
Click.ro
Publicat 24.09.2024
Barajul Celor 3 Defileuri din China afectează rotația Pământului. Cum e posibil
Useit
Publicat 24.09.2024
Doliu în familia regală. Regele Charles, devastat de durere
Redacţia.ro
Publicat 24.09.2024
„Lumea imaginară și înfricoșătoare a lui Donald Trump”, sperietoare...
libertatea.ro
Publicat 24.09.2024
IU a intrat în istorie ca prima cântăreață care a susținut un concert solo...
ZU
Publicat 24.09.2024
Pariziene cu mere. Rețetă de cornuri delicioase și aspectuoase
Hello taste
Publicat 24.09.2024
Vitamina C pentru bebeluși. Când este recomandat să o administrezi
Deparinti
Publicat 24.09.2024
”N-am primit nicio informare". Scuza premierului Ciolacu în...
ziare.com
Publicat 24.09.2024
Motivul pentru care Thalia a ajuns la Paris. Celebra artistă a întors toate...
Happy
Publicat 24.09.2024
Terapia prin dans: ce este și ce beneficii aduce sănătății mintale
Medicool
Publicat 24.09.2024
"Nimeni nu mă crede!". Patronul milionar care circulă doar cu metroul în...
orangesport.ro
Publicat 24.09.2024