Haită de şacali, surprinsă într-un ocol silvic din Tulcea. Imagini extrem de rare
O haită de şacali a fost surprinsă într-un ocol silvic din Tulcea. Imaginile sunt rare pentru că această specie trăieşte mai mult retrasă şi este rar văzută.
De Monica Palade la 09.02.2021, 10:45- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
- Haită de şacali filmată într-un ocol silvic din Tulcea
- Ce sunt şacalii
Filmarea a fost postată pe pagina de Facebook a Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, alături de mai multe precizări despre această specie.
Potrivit reprezentanţilor Romsilva, urletul şacalilor poate fi înfricoşător.
Ce sunt şacalii
Potrivit reprezentanţilor Romsilva, şacalii sunt împărțiți în trei specii, dintre care două trăiesc în Africa, iar canis aureus moreoticus este subspecia șacalului auriu care trăiește în Europa. Șacalul este o specie mică, retrasă, foarte greu de văzut.
Șacalul auriu a evoluat dintr-un canid primitiv acum 1,9 milioane de ani. Este o specie de canid bazală, primitivă, mult mai veche decât lupul, de care îl despart cam 800 000 de ani de evoluție.
Dieta șacalului conține în medie 50% rozătoare mici, restul fiind format din păsări, vegetale și ungulate sălbatice. Este mult mai omnivor comparativ cu lupul.
Șacalul are o lungime de cca 120 cm, din care numai coadă are 30 cm și cântărește în jur de 10-12 kg.
Pentru cineva care nu e obișnuit cu vocalizările lor, urletele șacalilor în noapte pot fi chiar deranjante și înfricoșătoare. ”Howlingul” lor este diferit de urletul lupului. Șacalul are un urlet modulat, nu scoate un sunet continuu cu modificări crescătoare, ci își tremură vocea, iar doi șacali care urlă te pot face să crezi că este o adevărată haită acolo.
Șacalul rămâne singurul mamifer răpitor dominant din multe zone ale țării și de top în Dobrogea.