Încăierări VIOLENTE în Capitală, la marşul pentru unirea României cu R. Moldova. Imagini de la faţa locului
Un marş pentru unirea Republicii Moldova cu România a devenit violent în Bucureşti, după ce mai multe persoane au forţat cordonul de jandarmi în încercarea de ajunge în Piaţa Universităţii - un loc cu o puternică valoare simbolică.
De Redactia Observator la 23.10.2016, 11:17- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Un marş pentru unirea Republicii Moldova cu România a devenit violent în Bucureşti, după ce mai multe persoane au forţat cordonul de jandarmi în încercarea de ajunge în Piaţa Universităţii - un loc cu o puternică valoare simbolică.
Autorităţile au reţinut cinci persoane în urma încăierărilor cu jandarmii din faţa clădirii executivului.
Nicio persoană nu a fost rănită în urma ciocnirilor violente, deşi mai multe sticle şi beţe au fost aruncate de către protestatari spre poliţiştii care asigurau ordinea.
Până la 2.000 de persoane au participat la marşul pentru unire, care a primit autorizaţie din partea autorităţilor române şi s-a desfăşurat fără niciun incident, până ce mai multe persoane s-au distanţat de mulţime şi au încercat să plece spre Piaţa Universităţii.
Printre persoanele reţinute se numără şi organizatorul marşului, George Simion.
Acesta este un cetăţean român, însă a fost de două ori expulzat pentru activităţile sale din Republica Moldova. Chişinăul a ridicat de ambele ori ordinul de interdicţie împotriva lui George Simion.
Cele cinci persoane reţinute au primit o amendă de 3.000 de lei pentru deranjarea ordinii publice şi violenţă.
Un grup redus de protestatari s-a adunat ulterior cu drapele române şi moldovene în Piaţa Universităţii.
Piaţa Universităţii a găzduit protestele anticomuniste care au dus la căderea regimului în 1989. De asemenea, mii de persoane au ocupat piaţa simbolică timp de mai multe luni în 1990, înainte ca protestele să fie reprimate de un atac violent al minerilor, aduşi la ordinul executivului condus de preşedintele Ion Iliescu.
Cei mai mulţi participanţi la marşul pentru unire sunt cetăţeni moldoveni, care studiază în România. La marş au participat şi moldoveni, care au venit special din Chişinău.
Organizatoarea Alina Ieremciuc a susţinut că marşul a fost în mare parte paşnic şi a condamnat violenţele.
Observator - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰
Stiri Sportive Citește și