Investiţie de un sfert de milion de lei aruncată pe apa sâmbetei. Cele trei grădini muzicale din Braşov, distruse de hoţi
O investiție de aproape un sfert de milion de lei, care ar fi trebuit să aducă un strop de culoare şi... muzică în parcurile din Brașov, nu poate fi folosită, din cauza hoţilor. Aceştia au distrus pur şi simplu instrumentele publice din cele trei grădini muzicale... Vorbim despre tobe, xilofoane sau clopote tubulare care ar trebui să răsune indiferent de anotimp şi peste care acum... s-a lăsat tăcerea.
De Claudiu Loghin la 11.01.2025, 08:45- Power Couple, premiera sezonului 2, din 13 ianuarie, Luni, Marți și Miercuri 20:30, la Antena 1 și în AntenaPLAY
- Copii cu dizabilităţi încuiaţi în camere cu zăvor şi trataţi cu medicamente expirate, în mai multe centre din Târgu Mureş care funcţionau ilegal
La un an şi jumătate de la înfiinţarea lor, grădiniile muzicale din Braşov sunt învăluite în tăcere. Instrumentele muzicale publice sunt fie incomplete, fie înfundate sau chiar stricate, şi nimeni nu se ocupă să le repună în funcţiune.
Clopotele tubulare, tobele mari şi mici, xilofoanele şi aerofoanele au fost proiectate să fie folosite în orice anotimp, indiferent de condiţiile meteo. Acum însă, toate acestea fac parte dintr-un proiect eşuat, pe care localnicii în regretă.
"Dacă nu sunt făcute să fie complete degeaba sunt. Ar trebui să aibă grijă de ele. Se cheltuiesc nişte bani care sunt pierduţi. Nu sunt folosiţi, nu sunt utili.
Acum, da, e păcat, că e un loc de distracţie şi o modalitate de petrecerea timpului.
Erau destul de mulţi turişti care le foloseau şi era ceva interesant pentru oraşul nostru", spun localnicii.
Explicaţiile autorităţilor
NIci turiştii nu se mai apropie de ele acum. Şi nimeni nu ştie cum au ajuns aşa. Autorităţile locale spun că toate parcurile din Braşov, inclusiv cele trei grădini muzicale, sunt permanent verificate de oamenii legii. Şi vor fi în continuare, cu şi mai mare atenţie.
"Vom proceda la verificarea prin pârghiile pe care le avem la dispoziţie, respectiv camere de luat vederi şi alte date pe care le putem strânge din punct de vedere informativ, în vederea stabilirii persoanelelor care s-au pretat la astfel de gesturi şi fapte", spune Nicolae Aldea, directorul poliţiei locale.
Cele trei grădini muzicale din Braşov au costat peste 240 de mii de lei. Fondurile au fost asigurate din banii publici.