Iubitorii de adrenalină şi-au dat întâlnire la Târgu-Mureş. Aproape 250 de maşini au participat la show
20 de evenimente au fost organizate acolo, în doar câteva zile, de la concursuri de raliuri, drifturi, carting, până la expoziţiile unor maşini vechi sau tunate. Aproape 250 de maşini au participat la show. Şi aproape trei mii de spectatori au urmărit cu sufletul la gură cursele rapide!
De Redactia Observator la 10.09.2019, 17:1120 de evenimente au fost organizate acolo, în doar câteva zile, de la concursuri de raliuri, drifturi, carting, până la expoziţiile unor maşini vechi sau tunate. Aproape 250 de maşini au participat la show. Şi aproape trei mii de spectatori au urmărit cu sufletul la gură cursele rapide.
Natalia are 16 ani şi aproape jumătate din viaţa ei a fost marcată de viteză. În timp ce fetele de vârsta ei îşi caută pasiuni precum moda sau make-up-ul, adolescenta le face concurenţă bărbaţilor la curse.
A început cu raliurile, la care a obţinut trei titluri de campioană internaţională, iar acum concurează la drifturi.
Reporter: Ce simţi în momentul ăla când faci drifutri?
Natalia: Foarte multă adrenalină, absolut. Şi sunt eu însămi în maşină, întotdeauna.
Reporter: Eca un dans?
Natalia: Exact, exact. Ca un vals cum ar veni. Trebuie întotdeauna să fiu calmă şi atentă, fiindcă dacă sunt calmă şi atentă, totul iese cum trebuie.
Şi Filip este un împătimit al cuselor de maşini. Are 17 ani şi a prins drag de volan în braţele tatălui său, încă de la vârsta de şapte ani. A făcut carting, iar acum a ajuns în Formula Patru, la Campionatul Italian. Visul lui cel mai mare este să ajungă pilot de Formula Unu.
Filip Ugran: Fac antrenamente fizice, acasă, săptămânal, cu lalabradors, cu antrenorul Dragoş Curtifan şi am antrenamente practice cu maşina sau und eurmează să am curse în Italia dar mergem pe piste în Ungaria, Austria, Germania.
Frumuseţea evenimentului a fost completată de pasionaţii de tunning. Sandu tunează maşini de 20 de ani. Cel mai mult a investit 10 mii de euro în dotarea audio a unui autoturism.
Şi motocicliştii si-au putut doborî recordurile de circuit la eveniment. Pe o distanţă de trei kilometri, Gagyi a ajuns la linia de sosire într-un minut şi jumătate, cu un motor de 200 de cai putere.
Gagyi Peter, motociclist: Practic ăsta nu este un circuit foarte rapid, pe linie dreaptă nu depăşeşti 240-245 kilometri la oră, este un circuit relativ pentru învăţăcei, nu este un circuit profi. se poate merge în limite normale.
Anul acesta au fost organizate aproape 20 de evenimente pe circuit. Participarea pentru o zi i-a costat pe pasionaţi 500 de lei.