Legea care dă mai multe puteri polițiștilor români a intrat în vigoare
Mare grijă la confruntarea cu poliţiştii! De astăzi au puteri sporite! Au dreptul de a folosi forţa, dacă se consideră ameninţaţi, iar pe stradă putem fi legitimaţi.
De Alex Prunean la 27.01.2020, 10:35Mare grijă la confruntarea cu poliţiştii! De astăzi au puteri sporite! Au dreptul de a folosi forţa, dacă se consideră ameninţaţi, iar pe stradă putem fi legitimaţi. În plus, agenţii pot intra în case fără mandat de percheziţie, iar dacă muzica e dată prea tare putem plăti amenzi uriaşe. Petrecăreţii de serviciu pot fi trimişi la muncă în folosul comunităţii.
Daca deranjarea vecinilor se produce in orele de linişte stabilite de asociaţia de locatari, amenda este între 500 şi 1500 lei, dar dacă se repetă în interval de o zi, poate să ajungă chiar şi la 3000 lei.
La acest capitol intră şi vecinii pasionaţi de folosirea în exces a bormaşinii.
Maxim Vasile, administrator bloc: Fiecare care vine, fiecare construieşte. Am dori ca toate lucrările acestea să fie mai organizate si să fie cu stiinta asociatiei de proprietari. Deci nu sa gaureasca in ziua de pasti sau duminica seara.
Mulţi români spun ca noile măsuri sunt binevenite dacă problemele nu pot fi rezolvate amical.
O amendă se va plăti şi din darul de nuntă, în cazul în care petrecerea se va ţine în cort, aproape de alte locuinţe. Dacă nu o achită, mirii ar putea să muncească pentru comunitate în loc să plece în luna de miere.
Pana la 6000 de lei vor plati cei care organizeaza petreceri in aer liber sau in cort in apropierea zonelor locuite. Daca amenda ramane neplatita, exista posibilitatea de a se transforma in 150 de ore de munca in folosul comunitatii.
Se măresc şi sancţiunile pentru cei care nu prezintă actele de identitate.
Refuzul legitimării în faţa agentului de poliţie vă poate aduce o amenda de trei ori mai mare ca pana acum. Sancţiunea maximă a crescut de la 500 la 1500 lei.
Dacă o persoană continuă să se apropie de poliţist după ce a fost avertizată să nu o facă, agentul are dreptul să intervină în forță.
Un alt drept important este acela de a pătrunde pe o proprietate fără mandat. Însă, doar în cazul în care există suspiciunea că în interior viaţa cuiva este în pericol.