Antena LIVE

Medicii de la spitalul din Brașov ar fi primit costume de zugravi în loc de combinezoane

Situaţia e dramatică la spitalul din Suceava pentru toţi pacienţii şi medicii de acolo. Sunt în jur de 100 de cadre medicale care au fost infectate pînă acum cu coronavirus. Oamenii se plâng că sunt internaţi de-a valma, bolnavi de COVID cu pacienţi cărora abia li se fac teste.

De la 27.03.2020, 20:00

Situaţia e dramatică la spitalul din Suceava pentru toţi pacienţii şi medicii de acolo. Sunt în jur de 100 de cadre medicale care au fost infectate pînă acum cu coronavirus. Oamenii se plâng că sunt internaţi de-a valma, bolnavi de COVID cu pacienţi cărora abia li se fac teste. Şi nu e singurul caz. În alte locuri din ţară, medicii şi asistentele se plâng că primesc costume de zugravi în loc de combinezoane. 

Pacienta pozitivă Spitalul Judeţean Suceava: Aici nici măcar nu se dezinfectează băile 2-3 zile, hârtie nu avem, dezinfectanţi nu avem, nimic nu avem. Aici e un focar de infecţie, mai mult te îmbolnăveşti decât să te faci bine.

Este mărturia unei paciente infectate cu noul coronavirus şi internată la Suceava, Lombardia României. În acelaşi spital în care salvatorii au devenit, rând pe rând, victime. Femeia este internată în acelaşi salon cu alţi pacienţi care aşteaptă încă rezultatele testelor. 

Pacientă pozitivă Spitalul Judeţean Suceava: Eu mai stau cu încă trei doamne. Una e pozitivă şi la celelalte nu se ştie. Niciun doctor nu a venit la mine să mă consulte, să-mi facă ceva.

Dar medicii lipsesc într-un număr copleşitor şi au fost supliniţi chiar şi de voluntari. Sunt aproximativ 100 de cadre medicale infectate, după ce au intrat în lupta cu noul coronavirus cu mâinile goale. 

Florin Filip, manager interimar la Spitalul Judeţean Suceava: Nu am reuşit încă să testăm întreg personalul. Mâine, de exemplu, s-ar putea să apară din nou zece rezultate pozitive la pacienţi din partea personalului la care nu avem încă rezultatul.

Aseară, Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului a fost deschisă, chiar după vizita noului ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru, care a recunoscut că a găsit greşeli grave. 

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: Am văzut anchete terminate la jumate sau incomplete care nu urmăresc cazurile în sine, nu urmăresc contacţii şi care se pierd la un moment dat.

Printre noile focare de infecţie se numără şi Spitalul Militar din Focşani. Alţi 19 medici şi asistente au fost testaţi pozitiv în ultimele 24 de ore. Salvatori bolnavi avem şi în Galaţi, Arad sau Adjud, unde o situaţie halucinantă a dus la răspândirea incontrolabilă a virusului. 

Spitalul de acolo a fost parțial închis astăzi, după ce în urmă cu câteva zile, mai mulți medici s-au adunat să discute propunerea Direcţiei de Sănătate Publică de a transforma unitatea sanitară în spital destinat exclusiv pacienţilor cu COVID 19. Aproape 30 de persoane s-au aflat într-un singur birou, fără să ştie că, printre ei, este şi un medic bolnav.

Claudiu Leonardo Cristea, viceprimar Adjud: Managerul a anunțat medicii ce urmează să se întâmple și s-au adunat undeva lângă biroul managerului. Ne-am pomenit cu toți medicii pe capul nostru neștiind că doamna doctor e infectată. Nici dumneaei nu știa. Nu era la momentul respectiv niciun rezultat pozitiv.

De cealaltă parte, sunt pacienţii. O farmacistă din Neamţ acuză medicii că i-au umilit soţul. De două ori a ajuns cu el la spital pentru că se simţea rău şi de fiecare dată au fost trimişi acasă cu diagnosticul de viroză respiratorie. Abia a treia oară bărbatul a fost testat, iar rezulatul a fost pozitiv. 

Soţia unui bărbat infectat: Cireaşa de pe tort a fost în momentul în care soţul meu a fost externat din Spitalul Judeţean Neamţ şi transferat la Iaşi pentru tratament. Am rămas stupefiată când am văzut că din spital, pe o uşă, este scos pe o targă, cu o pătură. Acea pătură era pusă în aşa fel încât îi acoperea doar trei sferturi din corp.

Şi la Braşov, situaţia este critică. De două zile, pacienţii infectaţi sunt transferaţi la Spitalul de Pneumoftiziologie, care va deveni unitate medicală COVID 19. Cadrele medicale se plâng însă că au primit costume pentru construcții în loc de combinezoane de protecţie. 

Lorena Popică, lider de sindicat: Se tem și chiar astăzi mi-au adresat solicitări să le pun la dispoziție legislația prin care ei pot să se asigure că pot să demisioneze. Sunt mai multe cadre medicale care în acest moment vor să își depună demisia. Degeaba ne-au achiziționat combinezoane. Pe etichetele lor scriind că sunt destinate pentru zugravi și pentru vopsitorie.

Ludovic Orban, premierul României: Am discutat despre urgenţa achiziţionării de echipamente de protecţie care să-i protejeze pe toţi cei din sistemul de sănătate publică, care sunt implicaţi în lupta contra coronavirusului.

Între timp, primul lot de izolete româneşti este gata.

Ți-a plăcut acest articol?

brasov suceava medic coronavirus pacient combinezon costum
Întrebarea zilei
Veţi participa la Slujba de Înviere?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Ce se mănâncă, de fapt, în prima zi de Paște. Aduce noroc și prosperitate
Fanatik.ro
Publicat 04.05.2024
Cuvintele din limba română pe care foarte multă lume le folosește greșit. Ce...
Fanatik.ro
Publicat 04.05.2024
Un nou test de sânge poate detecta osteoartrita cu până la opt ani înainte ca...
spotmedia.ro
Publicat 03.05.2024
HOROSCOP FINANCIAR Mai 2024: Zodiile care vor face avere și zodiile care riscă...
Gandul
Publicat 02.05.2024
Locul fascinant de la malul Dunării care atrage ca un magnet turiștii:...
Adevărul
Publicat 04.05.2024
Ce a putut să găsească un tâmplar atunci când a dărâmat un perete în...
A1
Publicat 01.05.2024
Horoscopul zilei de 5 mai 2024. Taurii trebuie să aibă grijă la prietenii....
CaTine
Publicat 04.05.2024
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după...
spynews.ro
Publicat 03.05.2024
„Eram pedepsită constant”. Teodora Stoica spune cum a fost adolescența ei,...
GSP
Publicat 30.04.2024
Eroul român care a lansat celebra deviză „Pe aici nu se trece!”. Povestea...
Click.ro
Publicat 01.05.2024
Care a fost prima mâncare consumată în spațiu. Puțini s-ar fi așteptat la...
Useit
Publicat 04.05.2024
1 mai pe litoral 2024! Marile festivaluri și concerte ce deschid noul sezon estival
Money.ro
Publicat 23.04.2024
Tradiții și obiceiuri în Joia Mare. Ce este interzis să faci astăzi când...
Redacţia.ro
Publicat 02.05.2024
Politicianul care a schimbat cinci partide în zece ani. Plutonul candidaților...
libertatea.ro
Publicat 03.05.2024
Doja Cat a purtat o ținută îndrăzneață la o cină în New York....
ZU
Publicat 03.05.2024
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Hello taste
Publicat 03.05.2024
Deshidratarea la copiii mici: cum se manifestă și ce poți face
Deparinti
Publicat 03.05.2024
Noul drog care face ravagii în România. Specialiști: „Provoacă...
ziare.com
Publicat 04.05.2024
Luis Fonsi nu-și mai dorește să vorbească despre fosta căsnicie cu Adamari...
Happy
Publicat 03.05.2024
Proprietățile medicinale ale ceaiului de merișoare. Efectele acestei băuturi...
Medicool
Publicat 04.05.2024
Florinel Coman l-a contactat pe Gigi Becali cu o cerere inadmisibilă! "Eşti...
orangesport.ro
Publicat 28.04.2024