Mihai Eminescu ar putea fi deshumat. Procurorul general confirmă deschiderea unui dosar de moarte suspectă pe numele poetului
Poetul Mihai Eminescu ar putea fi deshumat, în urma unui dosar de moarte suspectă. Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a confirmat că s-a deschis dosar de moarte suspectă pe numele lui Mihai Eminescu.
De Redactia Observator la 10.07.2018, 18:26Poetul Mihai Eminescu ar putea fi deshumat, în urma unui dosar de moarte suspectă.
Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a confirmat că s-a deschis dosar de moarte suspectă pe numele lui Mihai Eminescu.
Laurian Stănchescu a fost cel care a solicitat deshumarea poetului Mihai Eminescu.
Moartea lui Mihai Eminescu este şi acum învăluită în mister. Poetul şi-a dat ultima suflare într-un sanatoriu de boli mintale, în 15 iunie 1889. Printre cauzele vehiculate pentru moartea sa se numără un diagnostic pus greşit, otrăvire cu mercur, o lovitură puternică primită în cap, cu o scândură, de un alt pacient şi altele.
Mihai Eminescu, dosar de moarte suspectă. Cerere de deshumare
Poetul Laurian Stănchescu a solicitat deshumarea lui Mihai Eminescu printr-un “Memoriu adresat Procurorului General al României cu privire la deshumarea poetului martir Mihai Eminescu!”.
”Excelență, În urmă cu 129 ani s-a petrecut o crimă de neiertat împotriva lui Mihai Eminescu, Voievodul Limbii și Culturii Române, mucenicul întemeietor de grai românesc. De la moartea sa au apărut o serie de mărturii, documente și rapoarte medicale din țară și din străinătate, toate semnate de savanți în medicină legală, cercetători de elită, membri ai familiei poetului.
Sunt aduse dovezi fără tăgadă și care vorbesc despre uciderea poetului prin tratamente exagerate cu injecții de mercur pentru diagnostice false. Abuzurile medicale și torturile la care a fost supus fără voia sa i-au adus moartea prematură și au aruncat dezonoarea asupra memoriei și spiritului său cardinal. Mihai Eminescu este Crucifixul și Constelația spiritualității românești, numele său trebuie scos din mormânt și pus curat în catapeteasma neamului pentru care a murit și a suferit un martiraj neomenesc. Amintesc că Franța a procedat la fel cu trupul lui Napoleon Bonaparte, nefiind nici o impietate.
Excelență, depun ca mărturie a acestul Memoriu, - Mihai Eminescu, un Dumnezeu rănit -, cartea mea în care veți găsi documentele necesare deshumării cât mai grabnice, apoi îl vom așeza pe Mihai Eminescu în triumf în pământul pe care l-a iubit micenicindu-l.
Excelență, aveți această datorie de onoare față de dumneavoastră și față de un adevăr îngropat odată cu Mihai Eminescu”, se arată în cererea poetului.