Milioane de ortodocşi celebrează Floriile, iar catolicii au spus deja Hristos a Înviat
Dar înainte de festin, s-au înălţat rugăciuni în bisericile din toată ţara. Credincioşii au mers la slujba de Florii, mulţi îmbrăcaţi în costume populare.
De Redactia Observator la 01.04.2018, 20:52- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Dar înainte de festin, s-au înălţat rugăciuni în bisericile din toată ţara. Credincioşii au mers la slujba de Florii, mulţi îmbrăcaţi în costume populare şi încărcaţi cu ramuri sau cu flori. Sărbătoarea de astăzi vine cu tradiţii unice, respectate cu sfinţenie atât de cei bătrâni, cât şi de noile generaţii.
Cu ramuri de salcie sau de finic, o plantă exotică amintită în Sfânta Scriptură, credincioşii ortodocşi din toată ţara au mers la biserică pentru a celebra sărbătoarea Floriilor.
Vasile Ioana, preot:
Iisus Hristos intră astăzi în Ierusalim ca un împărat. Iisus este primit de popor, oamenii îşi aştern hainele în faţa lui, cu stâlpări de finic, cu ramuri de copaci şi le pun în faţa asinului.
După sfinţire, ramurile au fost duse acasă. Tradiţia le rezervă un loc special.
Vasile Ioana, preot:
Le aşază cu drag la icoană, le aşază la icoană unde vor găsi ramurile de finic de anul trecut.
Un obicei respectat şi în comuna vrânceană Mera. Aici, ramurile sfinţite de Florii sunt considerate făcătoare de minuni.
În Tupilaţi, Neamţ, credincioşii nu merg la biserică oricum. Se îmbracă în straie populare şi fac drumul călare sau pe jos, încărcaţi cu ramuri de finic. Aici, respectul pentru tradiţie este la fel de sfânt precum sărbătoarea.