Minivacanţa de Crăciun, exodul românilor spre sate şi staţiuni! Pe şosele, e deja haos
Turiştii îşi pregătesc bagajele pentru vacanţa de Crăciun, iar gazdele casele şi cămările cu preparate tradiţionale. În satele de lângă Braşov, e deja atmosferă de sărbătoare. Bucătarii prepară carnea de porc pe muzica lăutarilor, iar primii oaspeţi se opresc pentru a gusta din bucate.
De Redactia Observator la 21.12.2018, 22:01Turiştii îşi pregătesc bagajele pentru vacanţa de Crăciun, iar gazdele casele şi cămările cu preparate tradiţionale. În satele de lângă Braşov, e deja atmosferă de sărbătoare. Bucătarii prepară carnea de porc pe muzica lăutarilor, iar primii oaspeţi se opresc pentru a gusta din bucate.
E Sărbătoarea Ignatului în Sohodol, un sat din comuna Bran, devenit de ani buni o populară destinaţie turistică. În sat sunt tăiaţi porcii, iar bucătarii pregătesc preparatele de Crăciun pe muzica lăutarilor.
Belşug este şi pe mese. Primii oaspeţi gustă deja din produsele tradiţionale aşezate pe crenguţe de brad.
Iar în afumători, stau aliniate bunătăţi de iarnă.
În Bran este deja zăpadă, aşa că, pe drumurile forestiere din apropiere, turiştii vor face plimbări în sania trasă de cai, iar copiii se vor juca la săniuş. Trei nopţi de cazare în această pensiune costă 650 de lei de persoană.
E vacanţă deja şi pe pârtiile din Poiana Braşov. Pentru unii, distracţia a început cu o coborâre pe schiuri sau pe placă.
Pentru doi tineri, vacanţa a început cu un legământ pe care şi l-au făcut cu schiurile în picioare.
Români din toată ţara vor pleca şi mâine la drum, în minivacanţă. Ca să le uşureze alegerea destinaţiilor viitoare, Ministerul Turismului s-a gândit ca, până anul viitor, să includă toate atracţiile turistice într-o hartă digitală interactivă, care să poată fi accesată de oriunde din lume. În plus, autorităţile vor experimenta o formă de control de tip "mystery guest" - adică "oaspetele sub acoperire"
BOGDAN TRIF, ministrul Turismului: Cu alte cuvinte, inspectorul nu o să se mai legitimeze la începutul controlului. O să se cazeze ca un simplu turist astfel încă să vadă eventualele deficienţe din funcţionarea unei structuri de cazare sau a unui restaurant. Doar dupa aceea se legitimează şi poate să îşi definitizeze controlul.
Anul trecut, aproape 80 de mii de români au petrecut Crăciunul în diferite destinaţii din ţară.