Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul FNI, a fost ELIBERAT din Penitenciarul Găești
Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de închisoare în lipsă, în legătură cu prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii, a fost eliberat condiționat în urma unei decizii luate de instanță pe 24 august.
De Redactia Observator la 04.09.2017, 12:05- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de închisoare în lipsă, în legătură cu prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii, a fost eliberat condiționat în urma unei decizii luate de instanță pe 24 august.
"În temeiul art. 59 Cod penal (1969) şi art. 5 Cod penal (2009): Admite propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Găeşti pentru condamnatul Popa Nicolae, Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Popa Nicolae de sub puterea mandatului nr. 424/2014 emis de Judecătoria Giurgiu, în baza sentinţei penale nr. 364/2014, dacă nu este reţinut sau arestat în alte cauze", se arată în decizia de liberare condiționată.
Ca urmare a faptului că decizia nu a fost contestată, în termenul legal de trei zile, Nicolae Popa a fost eliberat din penitenciarul Găești pe data de 30 august.
Nicolae Popa, care plecase în Indonezia în 2000, a fost adus în țară în 2011, cu un avion.
La începutul acestui an, Parchetul instanţei supreme a anunţat că Nicolae Popa a fost adus în România din Indonezia de către Poliţia Română, instituţie care a achitat integral transportul, menţionând că procurorii au dispus începerea urmăririi penale în cazul afirmaţiilor făcute de Sebastian Ghiţă într-o serie de înregistrări prezentate opiniei publice.
Fostul deputat a spus, într-o înregistrare difuzată de România TV, că Nicolae Popa a fost adus din Indonezia pe cheltuiala unei firme din Ploieşti, care a plătit 200.000 de euro, "la cererea Laurei Codruţa Kovesi şi a statului român".