Cum va arăta noul delfinariu din Constanţa. Întreaga investiţie costă 15 milioane de euro
Singurul delfinariu din România va trece printr-o uriaşă transformare. Va fi de trei ori mai mare şi va avea mai multe vedete. Delfini, foci şi, din nou, pinguini. De cum vor intra în complex, turiştii vor găsi, în plus, un acvariu şi o microrezervaţie extinsă.
De Redactia Observator la 19.03.2019, 20:58Singurul delfinariu din România va trece printr-o uriaşă transformare. Va fi de trei ori mai mare şi va avea mai multe vedete. Delfini, foci şi, din nou, pinguini. De cum vor intra în complex, turiştii vor găsi, în plus, un acvariu şi o microrezervaţie extinsă. Noul delfinariu din Constanţa ar trebui să fie gata în următorii trei ani. Întreaga investiţie, in valoare de 15 milioane de euro, va fi ridicată din banii Ministerului Turismului, dar şi din fonduri europene.
Anul trecut, obiectivul turistic de la malul mării a înregistrat un record de vizitatori. 630 de mii de turişti au venit să vadă leii de mare şi spectactacolul delfinilor.
Delfinariul înfiinţat în 1972 va avea în curând standardele depăşite. Spaţiul este mic pentru a putea aduce şi alte mamifere. Potrivit proiectului de modernitare, va apărea încă un bazin. Delfinariul extins va ajunge astfel la o suprafaţă de 1.100 metri pătraţi.
În sezonul estival, când sunt zile ploioase, mii de turişti vin în Complexul Muzeal.
Nu doar delfinariul va suferi modificări. Acvariul de pe faleza cazinoului - vechi de 60 de ani - se va muta într-o casă nouă. Noul acvariu va avea 3 etaje şi 3.500 de metri pătraţi, de 3 ori mai mult decât actualul.
Proiectanţii s-au gândit şi la traficul din zonă, aşa că vizitatorii îşi vor putea parca maşina deasupra acvariului.
"Ca volume de apa vor fi undeva la 5-6 ori mai mult decat volumele actuale. Vom avea acvariu tip tunel. Vom folosi numai geam acrilic modern. Zonele in care poti sa faci poze, sa pui mana sa hranesti o pisica de mare, un crap, o testoasa" a spus Adria Bilbă, director CMSN.
Şi microrezervaţia din cadrul complexului se va mări cu noi membri, printre care câteva maimuţe, dar şi alte animale exotice. Aproape 15 milioane de euro vor fi investiţi în acest proiect, iar banii vor veni de la Ministerul Turismului. Lucrările ar urma să fie gata în cel mult trei ani.