Antena LIVE

Curs valutar

Obiceiuri de Revelion, dacă îl petreci în Dubai

Chiar dacă ți se pare că mai e mult până la Revelionul de anul acesta, ar fi indicat să îți „faci temele” din timp și să îți rezervi încă de pe acum un loc într-una dintre destinațiile care îți fac cu ochiul de pe harta lumii.

De la 18.11.2019, 19:18
WhatsApp
Ce obiceiuri se sărbătoresc de Revelion, în Dubai Pixabay

Chiar dacă ți se pare că mai e mult până la Revelionul de anul acesta, ar fi indicat să îți „faci temele” din timp și să îți rezervi încă de pe acum un loc într-una dintre destinațiile care îți fac cu ochiul de pe harta lumii. Dacă ai optat deja să îți petreci noaptea dintre ani în cel mai important oraș turistic din Emiratele Arabe, ai făcut o alegere perfectă! Te așteaptă o experiență cum rar mai poți trăi în alte părți, în cadrul căreia te vei putea bucura de tradițiile arabe, dar și de opulența cu care cei mai bogați oameni de pe mapamond obișnuiesc să petreacă.

Și dacă tot a venit vorba de tradiții, ne-am gândit că ți-ar prinde bine să știi care sunt obiceiurile în orașul recordurilor, ce ar trebui să faci, dar mai ales ce este interzis într-o urbe arabă. Iată ce trebuie să afli, dacă petreci un Revelion în Dubai.

Alege-ți ținuta cu grijă

Dacă ești femeie, probabil nu ți se pare ieșit de comun să porți o rochie cu decolteu, una cu paiete sau una foarte scurtă de Revelion. Țările europene nu au, în general, niciun dress-code anume pentru petrecerea dintre ani, ba chiar atunci permisivitatea își lărgește granițele, pentru această ocazie. Cu cât sunt mai ieșite din banal, cu atât sunt mai apreciate ținutele cu care doamnele aleg să se îmbrace de Revelion, care, eventual, stârnesc invidia celorlalte reprezentante ale sexului frumos prezente la petrecere.

Dubaiul, fiind un oraș arab, are însă alte criterii de selectare a articolelor de îmbrăcăminte, indiferent de ocazia cu care sunt purtate. Nu vei fi obligată să porți hainele lungi tradiționale, fii fără grijă, dar vei avea nevoie de mai multă atenție atunci când alegi cu ce te îmbraci de Revelion. Dacă știi că outfit-ul tău de petrecere este unul sexy, alege să nu îl porți și pe stradă, din respect pentru cultura arabă, care este una strictă.

Și nu îți imagina că, fiind bărbat, vei putea îmbrăca orice, pentru că si în cazul reprezentanților sexului puternic există câteva granițe în ceea ce privește îmbrăcămintea tolerată în spațiul public.

Descalță-te

Dacă ai ales să îți petreci noaptea dintre ani într-o casă tradițională din Dubai, ține cont de una dintre regulile lor de aur. Nimeni nu trebuie să intre încălțat într-o locuință, așa că respectă și tu această lege nescrisă, dacă nu vrei să fii privit diferit de ceilalți prezenți. Mai mult decât atât, e bine să știi că masa trebuie servită în poziția de Lotus, adică trebuie să ții picioarele încrucișate sub tine. Atenție la cum îți poziționezi tălpile, pentru că arabilor li se pare că ești total necivilizat dacă le lași la vedere!

Ține corect tacâmurile

Arabii nu concep alt fel de a servi mâncărurile așezate pe masă decât cu mâna dreaptă. Practic, în cadrul unui prânz sau al unei cine servite împreună cu alți arabi, nimeni nu folosește mâna stângă. Mai trebuie să știi că nu e indicat să refuzi nimic din ce ți se oferă de mâncat sau de băut, pentru că persoana care a vrut să fie binevoitoare ar putea considera că i-ai adus o insultă indirectă.

Nu folosi aparatul de fotografiat

Dacă vrei să pleci cu amintiri din Dubai sub forma fotografiilor, ai mare grijă înspre cine îndrepți obiectivul camerei. În țările arabe, fotografierea femeilor fără a avea acordul acestora este interzisa. Nici clădirile ambasadelor nu vei avea voie să le surprinzi în imagini, iar dacă încalci această regulă, s-ar putea să pleci de acolo cu o amintire neplăcută, în loc de una frumoasă, pentru că riști să fii amendat sau chiar închis pentru gestul tău.

Nu consuma alcool în spații publice

Probabil știi deja că arabilor le este interzis consumul de alcool, la fel cum este și cel de carne de porc. Dacă vrei să petreci Revelionul în Dubai și ți-ai propus să te bucuri de câteva pahare, ai mare grijă unde alegi să le bei. În spațiile publice este total interzis să consumi alcool, indiferent dacă provii din altă țară. Fumatul de narghilea este, în schimb, încurajat peste tot, așa că te vei putea delecta cu arome care mai de care mai interesante în aburul de care mai toate localurile sunt pline.

Dubaiul este un loc cu adevărat interesant, unde vei putea admira unul dintre cele mai impresionante spectacole de artificii din câte îți va fi dat să vezi vreodată, pentru că aici Revelionul devenit o adevărată competiție între cei mai pricepuți pirotehniști din toată lumea. Distracție plăcută!

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Vă permiteţi să investiţi cel puţin 25 de lei pe zi?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Singura țară din lume care e în același timp și continent. E plină de...
Fanatik.ro
Publicat 06.10.2024
Recomandări pentru o vacanță perfectă, în Grecia, toamna
spotmedia.ro
Publicat 05.10.2024
Mutarea saudiților care îl doare pe Putin
spotmedia.ro
Publicat 04.10.2024
Cei 700.000 de pensionari care vor pierde 300 lei la pensie, începând cu 1...
Gandul
Publicat 05.10.2024
Povestea cutremurătoare a unei românce care are cancer. Codin Maticiuc: „La...
Adevărul
Publicat 06.10.2024
Lora și Ionuț Ghenu au fost fabuloși la dansul mirilor. Imagini superbe de la...
A1
Publicat 06.10.2024
Horoscopul zilei de 7 octombrie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să investească mai...
CaTine
Publicat 06.10.2024
Cum a arătat tortul de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță....
spynews.ro
Publicat 06.10.2024
„Pe băiatul meu îl cheamă Vladimir, după Vladimir Putin!”.O campioană a...
GSP
Publicat 06.10.2024
Cum arată și cu ce se ocupă fosta soție a lui Valeriu Gheorghiță. Câți...
Click.ro
Publicat 06.10.2024
„Calul troian” ascuns în smartphone-ul tău. Cum ar putea duce telefoanele la...
Useit
Publicat 06.10.2024
O mamă rămasă văduvă și-a crescut singură cei trei copii mici. Peste ani a...
Redacţia.ro
Publicat 04.10.2024
Diana Șoșoacă și-a depus din nou candidatura la BEC, după decizia CCR
libertatea.ro
Publicat 06.10.2024
Rosé de la BLACKPINK va lansa un nou album solo. Proiectul intitulat „Rosie”...
ZU
Publicat 06.10.2024
Pastă de sardine. Rețetă simplă pentru o gustare delicioasă
Hello taste
Publicat 06.10.2024
Consumul de somon afumat în sarcină. Cât de sigur este acest aliment pentru...
Deparinti
Publicat 06.10.2024
Descoperirea dezamăgitoare a unui român, după ce a cumpărat 15 sticle de...
ziare.com
Publicat 06.10.2024
Cum arată acum actorul Mauricio Islas, din celebra telenovelă Amor Real. Ce...
Happy
Publicat 04.10.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Efectele dăunătoare ale stresului asupra calității somnului. Ce poți face...
Medicool
Publicat 06.10.2024
Naşul lui ”Bocciu” face acuzaţii halucinante! Rapid, incriminată pentru...
orangesport.ro
Publicat 26.09.2024