Antena LIVE

Soția fostului ofițer MAI bănuit că a infectat zeci de persoane cu coronavirus solicită empatie

Ne îndreptăm atenţia spre fostul ofiţer de poliţie care a transformat Spitalul Ministerului de Interne în cel mai mare focar din Bucureşti. Nelu Lupu s-a vindecat şi a vorbit în exclusivitate pentru Observator despre situaţia pe care a creat-o.

De la 06.04.2020, 21:37

Ne îndreptăm atenţia spre fostul ofiţer de poliţie care a transformat Spitalul Ministerului de Interne în cel mai mare focar din Bucureşti. Nelu Lupu s-a vindecat şi a vorbit în exclusivitate pentru Observator despre situaţia pe care a creat-o. Şi soţia sa a avut un mesaj: cere oamenilor empatie!

Nelu Lupu, fost ofiţer MAI: Eu încă am acasă oxigenoterapie, am conectat la mine oxigenul. Este această problemă cu respiraţia şi cu plămânii. E mai bine, sigur.

Sunt primele declaraţii ale fostului ofiţer MAI, sursa unuia dintre cele mai mari focare de infecţie de la noi din ţară. Bărbatul în vârstă de 60 de ani a fost externat din spital în urmă cu două zile. Este acasă, unde trebuie să mai rămână izolat cel puţin două săptămâni. În primul lui interviu, Nelu Lupu a dat detalii despre starea lui de sănătate. În ceea ce priveşte ceilalţi zeci de pacienţi pe care i-a infectat, nu vrea să dea explicaţii.

Nelu Lupu, fost ofiţer MAI: Vreau ca primii cu care să discut şi să clarific aceste aspecte să fie anchetatorii din dosarul penal. Fără nicio supărare.

Aceeaşi reacţie o are şi soţia lui, şi ea infectată şi declarată vindecată ulterior. Le-a vorbit însă reporterilor Observator despre empatie.

Mesajul soţiei fostului ofiţer MAI: "Nu-i doresc nimănui să treacă prin ce am trecut noi. Nici celui mai mare duşman nu-i doresc să treacă prin ce am trecut şi prin ce trecem noi. Dacă puteţi să empatizaţi e bine, dacă nu ... ".

Într-o lună de zile, fostul poliţist a închis un spital, mai multe instituţii, a infectat zeci de oameni şi a revoltat o ţară întreagă. În 5 martie, bărbatul s-a prezentat pentru prima oară la Spitalul Dimitrie Gerota din Capitală. Atunci, acuza dureri de spate.

Laurențiu Rădulescu, reporter Observator: La aproape 72 de ore de la internare, bărbatul a început să se simtă din ce în ce mai rău. Ba mai mult, medicii ne-au spus faptul că a dezvoltat şi mai multe afecţiuni pulmonare. În cele din urmă, pacientul a fost testat pentru coronavirus, iar rezultatul a ieşit pozitiv.

La internare, Nelu Lupu a mințit personalul medical. Deşi abia se întorsese dintr-o vacanţă în Israel, fostul ofţer nu a recunoscut asta în faţa medicilor. Aproape o săptămână, a primit îngrijiri medicale şi a intrat în contact atât cu medici, asistente, infirmieri, cât şi cu alţi pacienţi. Abia în 9 martie, Nelu Lupu a fost testat pentru coronavirus.

Adrian Marinescu, medic infecţionist Matei Balș: Pacientul a avut o formă severă de infecţie cu COVID-19, motiv pentru care a fost în primă fază monitorizat în secţia de Terapie Intensivă şi pe urmă s-a făcut transferul pe secţia normală. Pacientul, pentru că a avut o formă severă, a rămas cu nişte complicaţii pulmonare, care ar putea să fie şi cronice, asta înseamnă că în momentul de faţă are nevoie de oxigen în continuare.

Până să ajungă la spital şi să fie diagnosticat cu noul coronavirus, Nelu Lupu a umblat prin tot Bucureştiul şi a intrat în contact cu sute de oameni. Iată harta infectărilor. Ofiţerul în rezervă lucra la Amenajarea Domeniului Public din Sectorul 4, instituţie care are sediul într-un mall. Acolo, a împărţit mărţişoare colegelor şi a transmis virusul mai departe. A doua zi, a mers şi în Orăşelul Copiilor, unde avea biroul, şi a făcut acelaşi lucru. Ultima oprire, Spitalul Dimitrie Gerota, a devenit şi cel mai mare focar din Bucureşti.

Nelu Lupu şi-a infectat soţia, fiul - ofiţer la SRI, nepotul, nora însărcinată, colegii şi cadrele medicale. În total, a îmbolnăvit 47 de oameni, arată raportul Institutului de Sănătate Publică. În realitate, numărul ar putea fi mult mai mare. O asistentă de la Spitalul Gerota care ar fi contactat virusul spune că doar numărul cadrelor medicale infectate ar depăşi 50.

Cadru medical Spitalul Gerota: Pe data de 17 martie, am fost în jur de 27 de internaţi. După data de 17, s-au mai pozitivat peste 25, cred că undeva la 27, 28 de colegi din spital. A dat dovadă nu doar de lipsă de coloană vertebrală, nu doar de lipsă de umanitate. Nu vreau să mă exprim, pentru că mă apucă o revoltă.

În 11 martie, procurorii au deschis o anchetă pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Laurențiu Rădulescu, reporter Observator: La aproape o lună de la internarea în spital, dosarul fostului ofiţer din cadrul Ministerului Afacerilor Interne figurează ca fiind cercetat in rem, adică sunt cercetate faptele, nu şi o persoană anume. Şi chiar dacă ar fi pus sub acuzare, bărbatul riscă maximum doi ani de închisoare şi asta pentru că faptele comise figurează ca fiind făcute înainte ca legea să fie înăsprită.

Nelu Lupu are şi victime colaterale, acuză acum medicii şi asistentele care se luptă să învingă boala.

Cadru medical Spitalul Gerota: Familiile, copiii, soţii, părinţii, cei pe care nu-i putem ajuta. Cei care strâng din dinţi, strâng din pumni când vorbesc cu noi, ca să pară fericiţi şi să ne dea nouă încredere. Ştii că atunci când închid telefonul, toţi plâng.

Ți-a plăcut acest articol?

coronavirus gerota infectare medic sotie spital
Întrebarea zilei
Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Secretul din alimentația lui Ion Iliescu. Fostul președinte i-a uimit pe toți...
Fanatik.ro
Publicat 02.05.2024
Vestea așteptată de toți pensionarii din România. Anunțul de ultimă oră...
Fanatik.ro
Publicat 02.05.2024
Ce pensie va avea Klaus Iohannis
spotmedia.ro
Publicat 02.05.2024
HOROSCOP FINANCIAR Mai 2024: Zodiile care vor face avere și zodiile care riscă...
Gandul
Publicat 02.05.2024
Cu generații în urmă românii stăteau la cozi pentru mâncare. Acum, stau alții
Adevărul
Publicat 02.05.2024
Ce a putut să găsească un tâmplar atunci când a dărâmat un perete în...
A1
Publicat 01.05.2024
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află...
CaTine
Publicat 02.05.2024
Papanași sănătoși cu fulgi de ovăz. Rețeta cu smântână și dulceață...
spynews.ro
Publicat 26.04.2024
„Eram pedepsită constant”. Teodora Stoica spune cum a fost adolescența ei,...
GSP
Publicat 30.04.2024
Eroul român care a lansat celebra deviză „Pe aici nu se trece!”. Povestea...
Click.ro
Publicat 01.05.2024
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la...
Useit
Publicat 01.05.2024
1 mai pe litoral 2024! Marile festivaluri și concerte ce deschid noul sezon estival
Money.ro
Publicat 23.04.2024
Tradiții și obiceiuri în Joia Mare. Ce este interzis să faci astăzi când...
Redacţia.ro
Publicat 02.05.2024
Medicul român care și-a ucis amanta și l-a rănit grav pe soțul femeii va fi...
libertatea.ro
Publicat 02.05.2024
Meghan Trainor a dezvăluit că ea și Daryl Sabara și-au reînnoit jurămintele....
ZU
Publicat 02.05.2024
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Hello taste
Publicat 02.05.2024
Curiozitatea sexuală în funcție de vârstă: scurt ghid pentru părinți
Deparinti
Publicat 02.05.2024
O femeie care a cumpărat o valiză pierdută în aeroport a dezvăluit tot...
ziare.com
Publicat 02.05.2024
Halit Ergenç și-a sărbătorit ziua de naștere. La 54 de ani, actorul a avut...
Happy
Publicat 02.05.2024
Ce este poliartrita reumatoidă. Metode de tratament împotriva acestei afecțiuni...
Medicool
Publicat 02.05.2024
Florinel Coman l-a contactat pe Gigi Becali cu o cerere inadmisibilă! "Eşti...
orangesport.ro
Publicat 28.04.2024