Operaţiunea Ziua Z. Portbagaj plin de droguri la Botoşani. Studenţii din Timişoara şi-au cumpărat stupefiante cu monede virtuale
România - împărţită între traficanţi de droguri, proxeneţi, falsificatori de carduri şi lideri ai clanurilor interlope. În Ziua Z, sute de poliţişti şi procurori au descins la adrese din toată ţara, într-o operaţiune-mamut, menită să lovească în plin crima organizată.
De Redactia Observator la 16.05.2018, 20:11- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
România - împărţită între traficanţi de droguri, proxeneţi, falsificatori de carduri şi lideri ai clanurilor interlope. În Ziua Z, sute de poliţişti şi procurori au descins la adrese din toată ţara, într-o operaţiune-mamut, menită să lovească în plin crima organizată.
Ziua Z, aşa a fost numită cea mai mare operaţiune a Poliţiei Române din ultimii ani. În jumătate de ţară, mascaţii au descins la prima oră pentru a duce la audieri aproape 300 de indivizi implicaţi în operaţiuni de crimă organizată. Timişoara era raiul traficanţilor de droguri. Stupefiantele circulau chiar în campusul universitar.
Mai mulţi studenţi de la facultăţile de Drept şi Medicină sunt acuzaţi că procurau de pe internet canabis sau ecstasy. Droguri pe care le plăteau cu monede virtuale şi le vindeau apoi colegilor.
La aceeaşi oră, în celălalt capăt al ţării, în Botoşani, poliţiştii descopereau un portbagaj plin cu stupefiante.
Dealerul era cunoscut de tot cartierul, însă poliţiştii nu s-au atins de el până acum.
Băiatul meu este prins într-un clinci cu droguri, sunt zeci si sute de copii din Botosani, ştiam de băiatul asta ca vinde şi al meu a început si el sa consume, a mărturisit părintele unuia dintre victime.
Moldova era împărţită şi de proxeneţi. Cartierul lor general era în Suceava, unde adolescente de 15 sau 16 ani erau obligate să se prostitueze.
În Dâmboviţa, poliţiştii au descins la locuinţa lui Florin Pârjol, zis Ghenosu, considerat liderul unui clan mafiot cu legături în toată ţara. Bărbatul a fost însă mai rapid ca poliţiştii şi a dispărut de acasă. Este căutat şi acum.
În Bucureşti şi Ilfov, acţionau falsificatorii de carduri şi acte de identitate. Liderul retelei care se ocupa de falsificarea pasapoartelor este de origine araba, iar tarifele erau de 3 mii de euro.
Operaţiunea de astăzi scoate la iveală un adevăr ţinut ascuns în ultimii ani. Acela al unei Românii controlate în subteran de clanuri de interlopi. Acţiunea putea demara încă din iarnă. În contextul schimbării sale de la şefia DIICOT, Daniel Horodniceanu spune că a vrut să evite speculaţiile şi a amânat Ziua Z. În tot acest timp, suspecţii şi-au continuat nestingheriţi afacerile.
Daniel Horodniceanu, procuror şef DIICOT
N-a fost gândită deloc ca o lovitură de imagine. Dimpotrivă! Noi am amânat-o tocmai pentru a nu exista speculaţii în ultima săptămână, că vrem să influenţăm o decizie sau alta.
Rămâne de văzut acum câţi din suspecţii aduşi astăzi la audieri vor ajunge şi în faţa judecătorilor cu propuneri de arestare preventivă.