Oraşul care va interzice blocatoarele în parcările de pe domeniul public. Cum vor fi marcate locurile libere
Blocatoare rupte, ruginite sau improvizate din orice obiect care nu se fură – de la bidoane din plastic, crengi, bolovani şi până la bolţari de pe şantier. Este imaginea pe care o putem vedea în orice parcare concesionată de autorităţile locale din Braşov. Tabloul pestriţ şi strident al acestor blocatoare a determinat Primăria să le elimine de pe domeniul public, însă de la începutul anul viitor.
De Claudiu Loghin la 11.12.2024, 08:04De trei ani, brașovenii nu mai au voie să-și monteze blocatoare noi de parcare. Cele vechi, ruginite, îndoite sau chiar rupte, încă împânzesc orașul. În aproape toate cartierele, parcările au ajuns să arate dezolant, iar imaginea lăsată în urmă este una la fel de tristă.
Limitatoarele de parcare sunt răspândite în toate cartierele municipiului Braşov. Până şi în zonele turistice de maxim interes cum este şi centrul istoric al municipiului. Locurile de parcare concesionate sunt rezervate cu obiecte de tot felul, de la crengi, bolovani, bolţari sau bidoane de plastic, până la dispozitive special construite ca locurile de parcare să fie găsite libere.
Aspectul deteriorat al blocatoarelor improvizate nu este singura problemă. Mulți șoferi își blochează locurile de parcare concesionate, chiar și atunci când nu le folosesc, iar parcările rămân astfel goale. "Pentru cei care sunt localnici ar fi utile. Pentru ceilalţi care vin, cum Braşovul este un oraş turistic şi foarte aglomerat, nu prea".
Ce soluţii propun autorităţile
- Oraşul care scoate la licitaţie 120 de locuri de parcare. Anul trecut, unul se vindea şi cu 2.700 de lei
- Cu cât vinde ANAF un apartament de 2 camere, un loc de parcare şi o boxă în Timişoara
- O nouă taxă pentru şoferi, în Bucureşti. Cei cu maşini, dar fără loc de parcare, ar putea plăti în plus de...
De anul viitor, toate blocatoarele de parcare vor dispărea din Brașov. În primele trei luni, Primăria va căuta soluții pentru a îmbunătăți peisajul urban și pentru a asigura că cei care plătesc pentru locurile de parcare concesionate le pot folosi oricând.
"Locurile închiriate vor fi marcate cu culoarea albastră, iar locurile libere, unde poate să parcheze oricine vor fi marcate cu culoarea albă", a transmis Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov. La nivelul oraşului, aproape 45.000 de locuri de parcare sunt concesionate.