Otrava pentru şobolani ar fi ucis şi raţele din Parcul Bordei din Capitala. Poliţia caută vinovaţii
Cutii cu otravă pentru şoareci au fost găsite sparte, iar granulele toxice împrăştiate în iarbă. Scandalul a început încă de săptămâna trecută, când aceeaşi otravă pentru şobolani ar fi omorât zeci de raţe în Parcul Bordei.
De Redactia Observator la 21.06.2018, 22:31Cutii cu otravă pentru şoareci au fost găsite sparte, iar granulele toxice împrăştiate în iarbă. Scandalul a început încă de săptămâna trecută, când aceeaşi otravă pentru şobolani ar fi omorât zeci de raţe în Parcul Bordei. Directorul firmei care se ocupă cu deratizarea susţine că niciodată nu a avut probleme. Şi crede că cineva vrea să îi distrugă afacerea. Azi, reporterii Observator au găsit pe lacul din Parcul Bordei alte păsări moarte.
La zece zile după ce reporterii Observator au descoperit un dezastru ecologic în Parcul Bordei, azi, pe lac, imaginile erau aceleaşi. Păsări moarte pluteau pe apă, la mal. Paznicii ridică din umeri.
Pe lacul Bordei din Capitala am găsit şi astăzi mai multe raţe moarte. Cei care păzesc zona spun că fenomenul este vizibil în fiecare zi şi că acelaşi lucru se întâmplă şi cu broaştele ţestoase sau cu peştii, de exemplu.
Pentru zecile de raţe moarte, în condiţii necunoscute, fostul senator Marius Marinescu a făcut plângere penală, iar Primăria Generală a deschis ancheta. Între timp, s-au găsit capcane pentru şobolani desigilate în alte cinci parcuri din Capitală. Directorul firmei care se ocupă cu deratizarea susţine că e vorba despre un gest inteţionat al unor rău-voitori.
ALEXANDRU BADEA, directorul firmei de deratizare: Cineva rău intenţionat le-a luat de acolo de unde au fost puse şi aruncate.
Am mers şi în Parcul Cişmigiu. Aici, deratizarea nici nu ar fi început - oficial. Capcane am găsit, însă, inclusiv sub băncile din parc.
Teoretic, capsulele pentru deratizare sunt puse în parcurile din toată ţara de ani de zile. Şi tot teoretic, ele nu ar trebui să reprezinte un pericol pentru oameni sau animale.
În caz de accidente, în zonele indicate sunt amplasate inclusiv afişe cu indicaţii.
Probleme cu capcanele pentru şobolani au fost semnalate şi în parcurile din Deva, în urmă cu câteva zile. Aici, localnicii au găsit cutii de carton rupte - iar substanţa toxică, împrăştiată.
De deratizarea din Deva se ocupă aceeaşi firmă care pus capcanele şi în parcurile din Bucureşti. Conducerea companiei susţine însă că nici aceste capsule nu îi aparţin.
ALEXANDRU BADEA, directorul firmei de deratizare:
Nu pot să contest să ci găsit aşa ceva, dar nu erau de la noi. Noi avem acolo staţii de intoxicare etichetate.
Otrava din parcurile Bucureştene a fost strânsă. Iar poliţiştii au deschis un dosar penal in rem.