Antena LIVE

Curs valutar

Parada de 1 Decembrie 2022. Înregistrarea completă cu defilarea armatei române. Cele mai spectaculoase momente

Peste 1.500 de militari au bătut pas de defilare și au trecut mândri, în această dimineaţă, de Ziua Naţională, pe sub Arcul de Triumf. Din păcate, vremea a schimbat planurile, iar evenimentul a fost lipsit de survolul avioanelor şi elicopterelor care s-au antrenat zile la rând să facă spectacol pe cerul Capitalei. Cu toate acestea mii de oameni, copii, părinţi şi bunici au îndurat ploaia şi frigul şi au urmărit cu entuziasm parada. Festivitățile au putut fi urmărite LIVE VIDEO pe www.observatornews.ro/live şi pe pagina noastră de Facebook

De la 01.12.2022, 14:58
WhatsApp
Galerie (2)
Parada de 1 Decembrie 2022. Înregistrarea completă cu defilarea armatei române. Cele mai spectaculoase momente Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE 13:00 Soldaţii americani din divizia "Screaming Eagles", veniţi în premieră

La 104 ani de la Marea Unire, mii de oameni au cântat într-un glas Imnul României la Arcul de Triumf.  S-a ţinut un moment de reculegere şi a fost depusă o coroană de flori, în memoria eroilor neamului. Apoi a urmat cadenţa perfectă. 1.500 de militari din toate forţele Armatei Române, din Ministerul de Interne, SRI şi STS. Au îndurat ploaia şi frigul. 

Primii care au trecut pe sub Arcul de Triumf au fost paraşutiştii care au purtat steagurile a 25 de structuri militare cu experienţă în misiuni din Afganistan, Irak sau Bosnia Herţegovina. Uniformele de odinioară au fost aduse în scenă de militarii Asociaţiei Tradiţiei Militare. A urmat salutul dat de 33 de militari, veterani ai teatrelor de operaţii. 

Pentru prima dată în România au fost prezenţi şi militarii Diviziei de infanterie uşoară a armatei SUA, cunoscuţi sub numele de Screaming Eagles, care au un palmares impresionant de misiuni contra terorismului. Nu a lipsit nici tehnica militară: transportoare blindate, vehicule Humwee, sau lansatoare de rachete. Partenerii NATO au fost şi ei prezenţi la paradă. Militari francezi, polonezi sau portughezi au defilat cu tehnica din dotare. 

Pe acelaşi subiect

În ciuda vremii, zgribuliţi, dar încântați, spectatorii de toate vârstele au fluturat tricolorul, i-au aplaudat şi ovaţionat pe militari. Momentul avioanelor a fost înlocuit de spectacolul fanfarei militare. Evenimentul s-a încheiat cu o expoziţie de tehnică militară. 

UPDATE 12:00 Parada militară de la Arcul de Triumf s-a încheiat

Parada militară de Ziua Naţională a României, organizată joi în Capitală, s-a încheiat, aproximativ 1.500 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Autoritatea Vamală Română, la care s-au alăturat militari străini, defilând pe sub Arcul de Triumf.

De asemenea, la paradă au defilat reprezentanţi ai Grupului de Luptă al NATO dislocat în România.

UPDATE 11:20 Parada militară de Ziua Naţională a României a început la Arcul de Triumf

Parada militară organizată la Bucureşti cu ocazia Zilei Naţionale a României a început joi la Arcul de Triumf, edificiu emblematic al Capitalei, inaugurat acum 86 de ani, în prezenţa Regelui Carol al II-lea şi a Reginei Maria.

În deschiderea manifestării, s-a intonat Imnul Naţional de către muzicile militare ale Garnizoanei Bucureşti, alături de baritonul Ştefan Alexandru Constantin, solist al Ansamblului Artistic "Doina" al Armatei, şi corul Academiei Tehnice Militare "Ferdinand I". În timpul intonării Imnului de stat, au fost trase douăzeci şi una de salve de tun.

Preşedintele Klaus Iohannis a depus o coroană de flori în memoria eroilor căzuţi pe câmpurile de luptă pentru reîntregirea neamului românesc. Ulterior, a fost ţinut un moment de reculegere în memoria eroilor care s-au jertfit pentru unitate.

Asistă la paradă premierul Nicolae Ciucă, preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, membri ai Guvernului, şefi de instituţii, reprezentanţi ai corpului diplomatic şi ai cultelor religioase, politicieni, veterani.

UPDATE 10:40 Show-ul aviatic de 1 Decembrie, anulat

Avioanele nu vor survola la parada de la București din cauză că plafonul de nori este foarte jos, anunță generalul Daniel Petrescu. ANM a anunțat că nebulozitatea va fi persistentă și sunt condiții de ploaie, lapoviță și chiar ninsoare, dar și condiții de formare a poleiului.

Pregătirile pentru parada de 1 Decembrie au început dis-de-dimineață. Vehiculele și tehnica militară sunt pregătite de defilare. Vor fi peste 120 de mijloace blindate, transportoare, tancuri, lansatoare de rachete. De asemenea, la parada din Capitală vor fi prezentate în premieră și celebrele sisteme HIMARS și Patriot, potrivit Defense România

Defilarea de la Arcul de Triumf se anunţă de neratat, cu multe premiere. Parada de 1 Decembrie se vede la Antena 1. Transmisiunea poate fi urmărită şi pe site-ul nostru www.observatornews.ro şi pe pagina noastră de Facebook, începând cu ora 10:50.

Restricţii de circulaţie în Bucureşti, de Ziua Naţională

De Ziua Naţională, Brigada Rutieră a Capitalei a dispus restricţionarea traficului rutier în zona Arcului de Triumf, pe şoseaua Kiseleff şi străzile adiacente paradei militare.

Potrivit Brigăzii Rutiere, în ziua de 1 decembrie, în intervalul orar 4.00 - 18.00, traficul va fi blocat pe:

Programul defilării de Ziua Naţionala a Romaniei

Peste 1.500 de militari și specialişti din MApN, MAI, SRI, STS și ANP, precum şi aproximativ 120 de mijloace tehnice, dintre care 40 de aeronave, vor participa la Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României în Piaţa Arcul de Triumf. Pe 1 Decembrie, în București, de la ora 11.00, peste 1.500 de militari și specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicații Speciale şi Administrația Națională a Penitenciarelor, precum şi aproximativ 120 de mijloace tehnice, dintre care 40 de aeronave, vor participa la Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României în Piaţa Arcul de Triumf, anunță MApN.

De asemenea, la Parada militară vor defila și aproximativ 150 de militari străini, în cadrul unor detașamente din Belgia, Franța, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Portugalia, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos, precum și militari reprezentând țările aliate contributoare la structurile NATO de pe teritoriul României și aproximativ 25 de mijloace tehnice, inclusiv aeronave de luptă din Canada, Italia, Spania și Statele Unite ale Americii. Totodată, în zona Arcului de Triumf va fi amplasată o expoziție de tehnică militară care va putea fi vizitată după încheierea ceremoniei oficiale.

În garnizoana Alba Iulia, începând cu ora 13.40, la Monumentul „Marii Uniri” vor fi depuse coroane şi jerbe de flori, activitatea fiind urmată, de la ora 14.00, de ceremonia militară, în zona Bulevardului 1 Decembrie 1918, la care vor lua parte peste 850 de militari și specialiști din cadrul Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Administrației Naționale a Penitenciarelor, personal din cadrul Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia și Filialei Alba-Iulia a organizației Crucea Roșie Română, cu aproximativ 60 de mijloace tehnice terestre şi aeronave militare. De asemenea, din dispozitivul de defilare va face parte și un detașament de militari francezi din cadrul Grupului de luptă al NATO dislocat în Cincu.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

parada 1 decembrie arcul de triumf klaus iohannis ziua nationala
Întrebarea zilei
Aţi fost vreodată victima unei înşelătorii pe WhatsApp?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Singura propoziție din limba română care se citește la fel din ambele capete....
Fanatik.ro
Publicat 16.02.2025
Momentul în care un canoist a fost prins în gură și apoi scuipat de o balenă...
spotmedia.ro
Publicat 14.02.2025
Zelenski: Rusia se pregătește să trimită 100.000 de soldați în Belarus,...
spotmedia.ro
Publicat 13.02.2025
Iluzie optică virală | În această imagine sunt 4 lei, nu doar 2. Găsiți-i pe...
Gandul
Publicat 16.02.2025
Care este probabilitatea ca asteroidul Bennu să lovească Pământul şi să...
Adevărul
Publicat 16.02.2025
Laurențiu Reghecampf a cerut-o în căsătorie Corina Caciuc! Cum a reacționat...
A1
Publicat 16.02.2025
Horoscopul zilei de 17 februarie 2025. Racii sunt sfătuiți să gândească...
CaTine
Publicat 16.02.2025
Ce ținute poartă Alexandru Papadopol și Cristiana Luca la nunta lor! Actorul...
spynews.ro
Publicat 14.02.2025
Începe procesul Simonei Halep la New York! Avocații româncei au obținut o...
GSP
Publicat 11.02.2025
Care sunt cele mai „inutile” facultăți din România. Cu greu îți găsești...
Click.ro
Publicat 15.02.2025
Singurul mamifer cu sânge rece a uimit experții. Creatura neobișnuită a...
Useit
Publicat 16.02.2025
O celebră influenceriță a murit la doar 28 de ani. Fanii, în stare de șoc
Redacţia.ro
Publicat 13.02.2025
Schema banală prin care contabila și casiera au furat 360.000 de lei din bugetul...
libertatea.ro
Publicat 16.02.2025
Sam Asghari a vorbit despre relația lui cu Britney Spears. Cei doi s-au cunoscut...
ZU
Publicat 16.02.2025
Rulouri de pui cu mozzarella, șuncă și ceapă verde
Hello taste
Publicat 12.02.2025
Cum să sprijini copilul prin validarea emoțiilor sale
Deparinti
Publicat 15.02.2025
Fiica regretatei Lorena Rojas are 11 ani. Cum a crescut Lucianna alături de sora...
Happy
Publicat 14.02.2025
Cine este și cum arată iubita lui Ilie Bolojan: Ce salariu are președintele...
BZI
Publicat 12.02.2025
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Rinita alergică sau „febra fânului”. Cauze, simptome și tratament
Medicool
Publicat 16.02.2025