Păsări din Siberia şi Peninsula Scandinavă, pe Lacul Morii din Bucureşti. Zeci de pasionaţi au venit de la prima oră să le admire
Lacul Morii are, în această perioadă, oaspeţi veniţi de departe. Păsări din Peninsula Scandinavă sau din Siberia au poposit la noi în căutarea unor ape care nu îngheaţă și unde pot găsi mai ușor mâncare. Zeci de pasionaţi de natură s-au trezit cu noaptea în cap şi au pornit pe urmele lor, să le admire şi să le fotografieze.
De Ana Grigore la 11.01.2025, 20:22- Power Couple, premiera sezonului 2, din 13 ianuarie, Luni, Marți și Miercuri 20:30, la Antena 1 și în AntenaPLAY
- Morţi suspecte la centrele de groază din Mureş, unde copiii erau spălaţi cu un burete de tablă, malnutriţi şi încuiaţi în camere murdare. Ce spune Protecţia Copilului
Cufundarii polari sunt vedetele lacurilor in această perioadă. Pasările, originare din ţările nordice, au fugit de iernile reci si apele ingheţate şi au ajuns la noi. Lacul Morii le este casă în ultimii ani. Zeci de pasionaţi au mers de la prima oră în cautarea speciilor rare.
Păsări rare în Capitală
Păsările pot fi observate cu uşurinţă, chiar şi fără binoclu. Au capul gri, gâtul negru, pieptul de culoare albă iar penele de deasupra pestrițe.
"Sunt păsări acvatice, se hrănesc cu peşte. Sunt foarte buni înotători, foarte buni scufundători şi cumva au aşa o formă de şalupă, au picioarele în spatele trunchiului, funcţionează ca o elice", spune Victor Marin, coordonator Rețeaua pentru Natură Urbană.
Nu au fost singurele specii care au furat privirile.
Pe Lacul Morii există peste 150 de specii de păsări, unele dintre ele venite de la mii de km depărtare.
"Ce este necesar să facem este să ieşim în natură şi să deschidem ochii un pic, să vedem că în oraşul nostru există mult mai mult decat ciori, vrăbii şi porumbei", spune Florin Chirilă, voluntar la Societatea Ornitologică Română.
Iernile trecute, pe Lacul Morii au fost văzuţi şi Pescăruşi de gheţuri, veniţi din Groenlanda.