PERICOL! ASTA conţin, de fapt, CRENVURŞTII
Sunt printre cele mai consumate produse fast-food, însă puţini ştiu de pericolul care se ascunde în spatele lor
De Redactia Observator la 20.11.2014, 09:31- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Potrivit unui studiu realizat în SUA, crenvurştii, mai ales cei folosiţi la hot-dog, sunt preparaţi din resturi de porc extrase din piele şi oase, copite şi coada la care ce adăuga carne de pui sau curcan.
Totul este amestecat cu apă şi o serie de conservanţi nocivi, arome şi coloranţi, şi amestecat până când se obţine o pastă rozaliea.
Acest produs rezultat este numit impropriu carne. De fapt, este numit aliment procesat mecanic şi este de zece ori mai ieftin decât carnea normală.
Pentru că un crenvurşt să aibă volum, se adăugă în el o serie de alte substanţe care duc la îngrăşare şi la deteriorarea sistemului circulator. Dintre acestea pot fi menţionate amidonul de cartof sau faină de grâu şi pesmetul amestecat cu sare.
Cât despre chimicalele din interiorul fiecărui crenvurşti, iată doar o parte dintre ele:
- Nitrit de sodiu (E250)- potenţial cancerigen, folosit pentru menţinerea culorii crenvurstiului.
- Trifosfați de potasiu şi sodiu (E451)- saruri produse sintetic folosite şi la fabricarea de detergenţi.
- Ascorbat de sodiu (E301)- o formă de vitamina C care împiedică pierderea culorii şi care provoacă iritaţii ale pielii, în doze mari.
- Carmin (E120)- un colorant care poate provoca reacţii alergice sau chiar şoc anafilactic la unele persoane.
- Extract de ardei iute (E160c)- colorant natural.