Polițiștii din Sibiu, ironici cu șoferii care parchează pe Transfăgărășan: "Mie să-mi fie bine, restul se descurcă"
Autorităţile anunţă că este aglomeraţie mare pe Transfăgărăşan, iar unii şoferi au parcat pe carosabil, blocând traficul. ”Din seria: mie să-mi fie bine, restul se descurcă”, au transmis ironic reprezentanţii Poliţiei Sibiu, care au precizat că sunt aplicate amenzi tuturor care sunt în această situaţie.
De Redactia Observator la 13.08.2022, 18:13”Transfăgărăşanul este supraaglomerat”, au transmis, sâmbătă, reprezentanţii Poliţiei Sibiu, într-o postare pe pagina de Facebook.
Poliţiştii publică mai multe fotografii care ilustrează aglomeraţia din zona Bâlea Lac, alături de un mesaj ironic: ”Din seria: mie să-mi fie bine, restul se descurcă. Mulţumim tuturor acelor şoferi care au parcat maşinile pe partea carosabilă, pe acostament, pe căile de acces destinate pietonilor şi îi felicităm pe toţi cei care au distrus amenajările rutiere dedicate fluidizării traficului pe Transfăgărăşan! Probabil excursia vă face să vă simţiţi extraordinar de bine ştiind că parcările pe care le-aţi realizat au dus la blocarea oamenilor în tunel, iar pietonii fac slalom printre maşini”.
”Pentru fair-play, responsabilitate şi decenţă veţi fi premiaţi! P.S. Această postare este un pamflet! Trataţi-o ca atare”, au adăugat poliţiştii.
Echipaje de poliție pe Transfăgărășan, pentru fluidizarea traficului
- Două mașini Audi, filmate când se ciocnesc frontal pe Transfăgărășan. Unul dintre șoferi a ieșit cu tupeu...
- Ambuteiaje pe Transfăgărăşan. Mulţi turişti s-au oprit să fotografieze peisajul, două maşini s-au ciocnit...
- Transrarău, drumul prin care pot fi descoperite frumuseţile munţilor Bucovinei. Peisaje și arome de neuitat
Anterior, poliţiştii din Sibiu au atras atenţia că şoferii, prin parcarea maşinilor în alte spaţii sau zone decât cele special amenajate, contribuie la crearea de ambuteiaje pe Transfăgărăşan, tranmsite news.ro.
Autorităţile au luat măsuri suplimentare de sistematizare rutieră şi de delimitare a zonelor în care nu se poate staţiona/parca.
La rândul lor, reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov au precizat că în zonă s-au confruntat şi cu cazuri de vandalism.
”S-au mutat balize şi parapete de plastic de pe traseu, inclusiv în zonele periculoase, unde riscau să cadă în prăpastie”, au transmis reprezentanţii DRDP Braşov.