Povestea INCREDIBILĂ a tinerelor KUMARI din Nepal! Nu au voie să atingă pământul
În cele mai multe dintre comunităţile din întreaga lume, zeiţele sunt doar simboluri! Nu este şi cazul Nepalului care "găzduieşte" tinere venerate de hinduşi şi budişti până când ajung la pubertate
De Redactia Observator la 11.06.2014, 16:17În cele mai multe dintre comunităţile din întreaga lume, zeiţele sunt doar simboluri! Nu este şi cazul Nepalului care "găzduieşte" tinere venerate de hinduşi şi budişti până când ajung la pubertate
Considerate a fi încarnarea zeiţei Kali, "zeiţele" Kumari din Nepal (sudul Asiei) sunt văzute ca protectoare în faţa forţelor răului şi purtătoare de noroc.
Din clipa în care sunt alese pentru acest rol important, când trec printr-un test riguros de 32 de etape, tinerele sunt propulsate într-un statut apropiat nemuririi, învestite, de către mii de hinduşi şi budişti care le venerează, în funcţia de a proteja împotriva răului.
Kumari, în nepaleză, înseamnă "virgine", acestea fiind luate din casele lor şi ascunse în temple având permisiunea de a pleca doar pentru procesiuni, ceremonii de idolatrizare sau festivaluri. Ceea ce este şi mai frapant este faptul că ele nu au voie să atingă pământul, acestea fiind transportate în căruţe, tronuri şi pe braţele altora. Desigur, ritualul are repercursiuni grave asupra fetelor care învaţă să meargă abia după retragere.
"Misiunea" lor se încheie odată cu prima menstruaţie, când se întorc la familii şi au parte de o viaţă normală.