Preoții din Alba au donat sânge, în Postul Paştelui, pentru a salva vieți
Preoţii din Alba s-au gândit că în Postul Paştelui ar fi perfect să facă o faptă bună, care să nu fie uitată! Aşa că, peste 40 de feţe bisericeşti s-au dus să doneze sânge, astfel încât să-şi poată ajuta semenii aflaţi în suferinţă.
De Redactia Observator la 26.03.2019, 18:06- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
Preoţii din Alba s-au gândit că în Postul Paştelui ar fi perfect să facă o faptă bună, care să nu fie uitată! Aşa că, peste 40 de feţe bisericeşti s-au dus să doneze sânge, astfel încât să-şi poată ajuta semenii aflaţi în suferinţă. Preoţii speră ca, de acum înainte, şi enoriaşii lor să facă acest lucru. Astfel ca, în România, să nu mai existe - vreodată - o criză de sânge.
Reprezentanţii bisericii din tot judeţul Alba s-au mobilizat, conştienţi ca un simplu gest poate salva mai multe vieţi.
Matei Alexandru, preot: Acel puţin îl facem şi noi prin donarea de sânge, el nici măcar nu cere eliberarea din temniţă, cere doar o pâine, o vorbă buna, o cercetare.
Marius Miclea, preot: Întotdeauna perioada de post este o perioadă în care ne gândim mai intens la aproapele nostru şi încercăm să-l ajutăm prin ceea ce putem.
Mulţi dintre donatorii în sutană vin de ani buni la Centrul de Transfuzie din Alba.
Alin Călin Matei, preot: Sunt donator vechi, de la 18 ani donez, vin pentru că ştiu că este de ajutor celorlalţi şi nu doar ca preot, am venit şi inainte şi am înţeles că este un dar al nostru pe care îl facem semenilor noştri. Aşa cum jertfa lui Hristos a fost pentru noi, şi-a dat sângele pt noi şi noi putem face un bine celorlalţi.
Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia şi Centrul de Transfuzie Sanguină au încheiat un parteneriat pentru atragerea donatorilor voluntari. În plus, au fost organizate şi colecte mobile.
Ana Savu, director centru de transfuzie sanguină Alba Iulia: Două dintre acestea au avut deja loc în Sebeş şi Câmpeni cu sprijinul Protopopiatelor, a Primăriei Sebeş şi a conducerii spitalelor Sebeş şi Câmpeni care ne-au oferit locaţia. Consider că preoţii sunt mai apropiaţi de oameni şi îi pot sensibiliza şi determina să vină să doneze sânge.
Alte două centre mobile vor fi instalate în luna aprilie, la Aiud şi Cugir.
La fiecare 3 secunde, un român are nevoie de sânge. Iar o simplă donare poate salva până la 3 vieți. Totuși, doar 2% dintre români donează, iar oamenii se mobilizează, în general, când pe agenda publică este o tragedie. Nu uita să donezi! Și Observator s-a alăturat campaniei Donează sânge constant, inițiată de Crucea Roșie Română și Institutul Național de Hematologie Transfuzională.