Prinţul Charles s-a reîntors la Viscri, unde a degustat produse bio românești
În prima vizită oficială după nunta regală, s-a relaxat la casa lui din Valea Zălanului, a mâncat bio şi a făcut glume cu turiştii de la Viscri. Prinţul i-a lăudat pe producătorii locali şi le-a promis că îi va ajuta să-şi promoveze bunătăţile şi locurile în afara ţării.
De Redactia Observator la 01.06.2018, 02:31În prima vizită oficială după nunta regală, s-a relaxat la casa lui din Valea Zălanului, a mâncat bio şi a făcut glume cu turiştii de la Viscri. Prinţul i-a lăudat pe producătorii locali şi le-a promis că îi va ajuta să-şi promoveze bunătăţile şi locurile în afara ţării.
A fost o dimineaţă perfectă pentru Prinţul Charles pe Valea Zălanului. Răsăritul l-a găsit pe musafirul regal la plimbare printre flori de câmp, în cântec de mierle. Prinţul a renunţat la strânsoarea sacoului de cum dat soarele şi s-a relaxat în pridvorul casei sale ca un localnic.
Pentru masa de prânz, producătorii locali din toată ţara l-au aşteptat la Viscri cu brânzeturi, cârnaţi şi preparate din peşte. Se ştie că Charles este un mare iubitor al produselor bio româneşti.
Gabriel Dan, producător local:
Alteţa Sa a gustat brânza frământată cu mărar şi m-a întrebat ce e acolo . Şi am zis "dill". Şi el a zis...'A, dill de la delicios'. Dill, adică mărar.
La Viscri l-au aşteptat şi turiştii care au vrut să-l vadă pe Prinţul de Wales în carne şi oase.
Charles a împărtăşit cu ei impresii de călătorie.
Impresionat a fost şi Charles de frumuseţea satelor din inima Transilvaniei, pe care le-a descoperit în urmă cu 20 de ani. De atunci, a devenit cel mai bun amabasador al turismului rural românesc. Localnicii sunt conştienţi însă că nu trebuie să se bazeze doar pe sprijinul lui.
Miercuri, Prinţul Charles s-a întâlnit cu Preşedintele Klaus Iohannis şi cu şeful Guvernului, cu care a discutat despre soarta românilor din Marea Britanie. Apoi, s-a refugiat în Transilvania, unde petrece aproape în fiecare an câteva zile.