Milionarul Puiu Popoviciu, prins la Londra, a fost ELIBERAT pe cauţiune! Decizia surprinzătoare a magistraţilor
Omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost reţinut, astăzi, în Londra şi urmează să fie extrădat. Ulterior, milionarul a fost eliberat pe cauţiune, cu supraveghere judiciară.
De Redactia Observator la 14.08.2017, 17:17- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost reţinut, astăzi, în Londra şi urmează să fie extrădat. Ulterior, milionarul a fost eliberat pe cauţiune, cu supraveghere judiciară.
Update - Surse judiciare spun că afaceristul Puiu Popoviciu a fost eliberat pe cauţiune, cu supraveghere judiciară. Următorul termen de judecată va fi peste 30 e zile.
"Inculpatul Popoviciu Gabriel a fost reținut în cursul acestei zile, de către London Metropolitan Police. Schimbul de date și informații a avut loc prin CCPI - Biroul Sirene.
În prezent, se derulează procedura legala in astfel de situații.
- Traficul într-unul din cele mai mari porturi din Europa a fost BLOCAT după ce o navă de 365 de metri A EŞUAT - VIDEO
- RĂSTURNARE DE SITUAŢIE în scandalul medicului de la Maternitatea "Giuleşti", BRUSCAT şi TÂRÂT pe asfalt de...
- Reacţia lui Marian Godină după ce un medic a fost TÂRÂT de poliţiştii de la Rutieră: 'Sper că i se va...
Poliția Română a informat Curtea de Apel București si Ministerul Justiției, instituții abilitate să se ocupe de extrădarea celui in cauza", se arată în comunicatul Poliţiei Române.
Surse apropiate anchetei au declarat pentru Observator că Puiu Popoviciu s-ar fi predat, prezentându-se la poliţia londoneză împreună cu avocatul.
Omul de afaceri va apărea în faţa instanţei pentru confirmarea mandatului.
Puiu Popoviciu, condamnat definitiv, miercuri, în 2 august, la şapte ani de închisoare în dosarul "Ferma Băneasa", a fost dat în urmărire internaţională o zi mai târziu, după ce Curtea de Apel Bucureşti a admis solicitarea poliţiştilor cu privire la eliberarea unui mandat european de arestare pe numele omului de afaceri.
Poliţia Capitalei a primit, miercuri seară, mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea pentru omul de afaceri Puiu Popoviciu, iar la adresa acestuia din Bucureşti s-a prezentat o echipă de la Biroul Urmăriri al Poliţiei, pentru a-l ridica şi a-l duce la penitenciar.
Întrucât nu a fost găsit la locuinţa din centrul Capitalei, omul de afaceri a fost dat în urmărire naţională. Surse din rândul anchetatorilor declarau pentru News.ro că Poliţia va cere instanţei emiterea unui mandat european de arestare pe numele acestuia, întrucât există informaţii certe că omul de afaceri a părăsit ţara. Sursele citate mai spuneau că ultimul domiciliu declarat de Puiu Popoviciu figurează la Monaco.
De asemenea, miercuri seară, Poliţia Română a publicat, la rubrica "Persoane urmărite", fotografia şi datele omului de afaceri Puiu Popoviciu, menţionând că el se sustrage de la executarea pedepsei de 7 ani de închisoare, la care a fost condamnat pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată.
Omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv, miercuri, de magistraţii instanţei supreme, la şapte ani de închisoare în dosarul "Ferma Băneasa", în care este judecat alături de alte nouă persoane. În prima instanţă, Popoviciu fusese condamnat la nouă ani de închisoare cu executare. Pentru patru dintre persoanele judecate în acest dosar, faptele s-au prescris.
De asemenea, Ioan Nicolae Alecu, fost rector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti, a primit şase ani de închisoare pentru abuz în serviciu, ICCJ menţinând astfel pedeapsa iniţială dispusă de Curtea de Apel Bucureşti, Andrei Mihai Bejenaru, condamnat în prima instanţă la 7 ani de închisoare, a primit 6 ani de închisoare, iar Ştefan Diaconescu a primit o condamnare de 5 ani, fiind menţinută astfel pedeapsa dispusă de Curtea de Apel. Cornel Ilie Şerban, fost şef al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din Ministerul Afacerilor Interne, a primit doi ani şi şase luni de închisoare, la fel ca în prima instanţă, în timp ce Petru Pitcovici, fost şef Divizie Operaţiuni din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare. Pitcovici fusese condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la doi ani de închisoare cu executare.
Pentru celelalte patru persoane judecate în acest dosar şi condamnate în prima instanţă, în 30 mai 2016 s-a îndeplinit termenul de prescripţie a faptelor, astfel că procesul a încetat. Este vorba despre Mihai Luican, fost prefect al municipiului Bucureşti şi preşedinte al Comisiei municipiului Bucureşti de aplicare a Legii 1/2000, Ioan Todiraş, fost viceprimar al Primăriei Sectorului 1, Lizeta Minea, fost secretar al Primăriei sector 1 şi Gheorghe Petrulian, fost şef OCOOTA Bucureşti şi membru al Comisiei municipiului Bucureşti de aplicare a Legii 1/200.
În iunie 2016, omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu a fost condamnat, de Curtea de Apel Bucureşti, la nouă ani de închisoare cu executare în dosarul "Ferma Băneasa", pentru complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită. Nicolae Alecu a fost condamnat la şase ani de închisoare, pentru abuz în serviciu, Andrei Bejenaru a primit o pedeapsă de şapte ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu, iar Ştefan Diaconescu, fost secretar ştiinţific şi rector în cadrul USAMV, a fost condamnat la cinci ani de închisoare, pentru abuz în serviciu. Cornel Ilie Şerban, fost şef al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din Ministerul Afacerilor Interne, a primit doi ani şi şase luni de închisoare cu executare, în timp ce Petru Pitcovici, fost şef Divizie Operaţiuni din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, a fost condamnat la doi ani de detenţie, iar Mihai Luican, fost prefect al municipiului Bucureşti şi preşedinte al Comisiei municipiului Bucureşti de aplicare a Legii 1/2000, la un an de închisoare. Ioan Todiraş, fost viceprimar al Primăriei Sectorului 1, a fost condamnat şi el la un an de închisoare cu executare, iar Lizeta Minea, fost secretar al Primăriei sector 1, a primit doi ani cu suspendare şi 60 de zile de muncă în folosul comunităţii. De asemenea, Gheorghe Petrulian, fost şef OCOOTA Bucureşti şi membru al Comisiei municipiului Bucureşti de aplicare a Legii 1/200, a fost condamnat tot la doi ani cu suspendare şi 60 de zile de muncă în folosul comunităţii.
Judecarea în dosarul “Ferma Băneasa” a început în decembrie 2012.
Procurorii au arătat în rechizitoriul trimis instanţei că, în perioada 2000 - 2004, Ioan Niculae Alecu, beneficiind de sprijinul interesat al lui Gabriel Popoviciu, "în baza unui contract încheiat cu încălcarea prevederilor legale", a făcut posibilă aducerea unui teren de 224 hectare, aparţinând domeniului public al statului, ca aport în natură la capitalul social al SC Băneasa Investments SA, societate controlată de Popoviciu.
"În condiţiile în care terenul respectiv (ferma Băneasa) se afla în proprietatea publică a statului, conform legii, nu putea să facă obiectul vreunei tranzacţii şi, în plus, a fost în mod vădit subevaluat. În momentul constituirii ca aport la capitalul social al SC Băneasa Investments S.A., terenul a fost evaluat la valoarea de 1 USD/mp, în timp ce valoarea de piaţă de la acea dată era de aproximativ 150 euro/mp. Terenul se situează în partea de nord a oraşului Bucureşti, se învecinează cu DN1 Bucureşti-Ploieşti, iar pe acest teren s-au construit puncte de lucru şi sediile unor importante societăţi comerciale", au scris procurorii în rechizitoriu.