Reacții în presa internațională, după invalidarea referendumului pentru familie
Referendumul din România a fost urmărit cu mare interes şi peste hotare! Marile agenţii de presă şi publicaţii internaţionale şi-au informat publicul despre invalidarea referendumului din cauza participării reduse la vot. Rezultatul este văzut ca o victorie pentru minorităţile sexuale şi o lovitură serioasă pentru toţi cei ce promovau schimbarea definiţiei familiei în Constituţie.
De Redactia Observator la 08.10.2018, 14:21Referendumul din România a fost urmărit cu mare interes şi peste hotare! Marile agenţii de presă şi publicaţii internaţionale şi-au informat publicul despre invalidarea referendumului din cauza participării reduse la vot. Rezultatul este văzut ca o victorie pentru minorităţile sexuale şi o lovitură serioasă pentru toţi cei ce promovau schimbarea definiţiei familiei în Constituţie.
Strigăte de bucurie şi lacrimi de fericire. Aceasta a fost reacţia unor membri ai comunităţii gay la anunţarea rezultatelor finale. Imaginile, surprinse într-un club gay din Capitală, au făcut înconjurul planetei.
Între timp publicaţiile şi agenţiile internaţionale au tratat cu mare interes referendumul din România.
Cotidianul New York Times a vorbit despre prezenţa mică la vot dar şi despre ceea ce numeşte a fi "limitarea definiţiei în privinţa familiei".
"România este una din cele şase ţări europene care nu permite mariaje de acelaşi sex sau uniuni civile"
În Spania, cotidianul El Pais a menţionat că referendumul a suscitat îngrijorare la Bruxelles.
"România întoarce spatele referendumului asupra interzicerii căsătoriilor homosexuale. Participarea redusă invalidează consultarea şi îi linişteşte pe cei de la Bruxelles, îngrijoraţi de reformele justiţiei şi de corupţia din ţară"
Iar cotidianul francez Le Monde a scris despre campania împotriva comunităţii gay pe care o cataloghează drept scandaloasă.
Românii au rămas acasă din indiferenţă sau sfidare, după o campanie scandaloasă îndreptată împotriva homosexualilor, descrişi ca fiind "hoţi de copii, pedofili şi bolnavi mintal"
Postul BBC a menţionat, în schimb, succesul celor care au pledat pentru boicot.
Agenţia internaţională Reuters a scris despre marea absenţă de la urne dar şi despre campanie, pe care o consideră a fi centrată pe promovarea unui discurs al urii împotriva comunităţii gay.