Selfie-urile cu Catedrala Mântuirii Neamului au avut succes la mulți pelerini
Mii de oameni au văzut catedrala prin obiectivul camerei de fotografiat. Printre rugăciuni, pelerinii şi-au făcut timp şi pentru poze. Au vrut să ia cu ei acasă o amintire de la cel mai aşteptat lăcaş de cult al României.
De Redactia Observator la 25.11.2018, 20:14Mii de oameni au văzut catedrala prin obiectivul camerei de fotografiat. Printre rugăciuni, pelerinii şi-au făcut timp şi pentru poze. Au vrut să ia cu ei acasă o amintire de la cel mai aşteptat lăcaş de cult al României. O construcţie mamut, de care cei mai mulţi s-au declarat impresionaţi. De sfinţire s-au bucurat şi comercianţii din zona catedralei, care şi-au epuizat marfa în doar câteva ore.
Credincioșii au intrat pentru prima oară în marea catedrală cu telefoanele în mâini şi cu privirile în sus. Au admirat arhitectura şi-au dat verdictul emoţionaţi.
Copiilor, construcţia înaltă de zeci de metri li s-a părut mai mult decât o catedrală.
”Până să intru credeam că e un spaţiu foarte mic. Când am intrat ziceai că e un palat”, spune un copil.
Preţ de câteva ore, lăcaşul a fost cel mai fotografiat loc al României. Nimeni n-a vrut să plece fără să imortalizeze prima întâlnire cu cea mai mare catedrală a ţării.
Pentru cei care au intrat mai târziu în catedrală, hainele groase, bocancii şi scaunele pliabile au făcut parte din arsenalul obligatoriu.
De prezenţa zecilor de mii de credincioşi au profitat comercianţii din zonă. Niciun magazin nu şi-a închis uşile. Chiar şi aşa cozile au fost interminabile.
Aparatele care vând ceaiuri şi cafele calde au cedat.
Zecile de mii oameni s-au intors apoi la cozi, să admire catedrala care, atunci când va fi gata, va deveni cea mai inaltă biserică ortodoxă din lume. Va avea 120 metri înălţime, cam cât un bloc de 30 de etaje. Este întinsă pe o suprafaţă de 38 de mii de metri pătraţi, de zece ori mai mică decât Casa Poporului, şi va putea găzdui 500 de pelerini.
Până în acest moment s-au cheltuit 110 milioane de euro pentru construcţia bisericii, care este finalizată în proporţie de 95 la sută.